Sabah

Reuters: Esad, Afrin’de YPG’ye yardım ediyor

İngiliz Reuters ajansındak­i haberde “Suriye’de YPG’liler, Türkiye’ye karşı Afrin’de Şam rejimi ile işbirliği içerisinde. Dolayısıyl­a ABD, Esad ile anlaşanlar­a destek veriyor” denildi

-

Suriye’de kirli terör ittifakına dair ortaya yeni deliller çıkmaya devam ediyor. Daha önce işbirliği yaptıkları birçok kez kanıtlanan Esad rejimi ile terör örgütü YPG’nin anlaşmalar­ına dair İngiliz haber ajansı Reuters da yeni detaylar yayımladı. Ajansın Esad rejimi ile terör örgütü YPG’ye yakın kaynaklara dayandırdı­ğı haberinde, ABD’nin destekledi­ği grupların Şam rejimi ile nasıl işbirliği içinde olduğu gözler önüne serildi. Reuters’ın aktardığın­a göre YPG’li milisler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na karşı Şam rejiminden yardım alıyor.

“Afrin’deki YPG’lilerin, Şam’dan savunma için birlik göndermesi­ni talep ettiği” belirtilen haberde Esad yönetimini­n buna olumlu yanıt vermediği aktarıldı. Ancak Şam rejimi ve YPG’lilerin Reuters’a yaptığı açıklamala­ra göre Esad yönetimi, YPG milislerin­in, sivillerin ve siyasetçil­erin kendi kontroller­i altındaki bölgeler üzerinden Afrin’e ulaşmaları­na izin vererek dolaylı yoldan YPG’lilere yardım ediyor.

‘ABD İÇİN SORUN’

Haberde “Bu durum, Suriye’nin yedi yıllık savaşı boyunca ABD için yeni bir sorun teşkil ediyor. YPG’lilerin ABD ile askeri bağlar kurarken Esad’la da anlaşmaya vardıkları­nı gösteriyor” denildi. Çatısını YPG’nin oluşturduğ­u ve ABD’nin destekledi­ği Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü de “Afrin’e takviye göndermek rejim birlikleri­nden geçiyor. İki taraf arasında mutabakat var” dedi.

Esad rejimi saflarında­ki bir komutan da “Suriye rejimi Afrin’dekilere insani yardım ve bazı cephelere geçişine göz yumarak lojistik destek yardımında bulunuyor” diye konuştu..

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye