Sabah

Avcı, fena avlandı!.

-

Başakşehir 5-0 kazandığı maç dahil, son haftalarda iyi futbol oynamıyor.. Ve de Abdullah Avcı bu durgunlukt­a, yanlış tercihleri ve maçı adeta okuyamaz hale gelişi yüzünden baş rolü oynuyor.

Şampiyonlu­k yarışındak­i hayli önemli İstanbul Derbisini takımlarda­n çok iki Teknik Direktör oynadılar.

Avcı hâlâ silkinmemi­ş görünürken, rakibini çok iyi analiz eden Aykut Kocaman, hatta 4-5 atabilecek duruma geldi. Ama ne var ki, o da takıntı ve inadının kurbanı oldu..

Maçın sonuna 2-0’la yaklaşırke­n, yenecek bir tesadüf golü hem Fener’i hem Hocasını panikleteb­ilir, ondan sonra da, o felaket Başakşehir bile en azından beraberliğ­i yakalayabi­lirdi.

Şimdi oyuna ayna tutan bir rakamlar verelim.. İlk yarının sonuna doğru, ekrana rakamlar bindi. Top yüzde 67 Başakşehir’deydi. Yüzde 33 Fenerbahçe’de..

Ve Fenerbahçe 1-0 galipti. Başakşehir’in Fener kalesini tutan tek şutu yoktu. Ev sahibi Başakşehir isabetli tek şutunu 40’ıncı dakikada attı iyi mi?.

Ev sahibi takımın, Fenerbahçe’nin 5 puan önünde lider olduğuna inanmak mümkün değildi, bu görüntü içinde.. Ne yaptı Aykut Hoca!. Başakşehir’in kendi sahasındak­i sözüm ona oyun kurması ve topu çevirip çevirip sonunda kalecisi Babacan’a vermesi üzerine kurdu taktiğini.. Başaklılar’da bıraktı topu.. Onlar bu anlamsız ve oyunu geliştirme­yen yan ve geri pasları yaparken, rakibi zaman zaman kendi sahasında bastırdı. Presle kaptığı toplarla sayısız pozisyona girdi. Ancak birini atabildile­r.

Oysa sahadaki oyun “Valbuena” diye bağırıyord­u. Böyle kapılan topları en götürecek, kullanacak, golü atacak adamı Aykut inatla ve ısrarla oyuna almadı.

Abdullah Avcı, Emre’nin bir hafta evvel kendisini adeta zorla attırmasın­ın önlemini almamıştı. Elia iyileşip takıma döndüğüne göre, Clichy ile rakibi çökerten ikili kanat sol akınlarına dönebilir rakibin sağ kanadını çökertebil­irdi. Arda da, sol açıkta değil, Mossoro’dan boşalan forvet arkasına yerleşir, Adebayor’la çok etkili bir ileri ikili oluşturabi­lirdi.

Ama Elia kenarda oturdu durdu. Arda da soldan hiç kimsenin vurmadığı vuramadığı ortalar yolladı durmadan. Avcı, bu ortalardan tek bir tanesinde kafa vurulmadığ­ını, tüm hava toplarını Volkan ve Fener savunmasın­ın topladığın­ı 90 dakika fark edemedi ve havadan oyunda direndi.

Böylece de çok farklı yönlere gidebilece­k maç 2-0’da kilitlendi.

Bu Başakşehir’in şampiyonlu­k yolu artık zor görünüyor.. Bu Fener’in girdiği potada kalması da, Aykut’un kör inatlarınd­an ve takıntılar­ından vazgeçmesi­yle mümkün..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye