Sabah

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Seyhan Sosyal Güvenlik Merkezi GAYRİMENKU­L SATIŞ İLANI

-

Dosya No: 2017 61 G

İlimiz, Çukurova İlçesi, Karslılar Mahallesi, 6159 ada, 12 parselde kayıtlı olan taşınmazın 20/2400 arsa paylı, 19 nolu bağımsız bölümün 1/1 payında kayıtlı olan 235,00m²’lik taşınmaz Satış Komisyonum­uzca, Döşeme Mahallesi Erdal Acet Cad. No: 20 Seyhan/Adana adresinde bulunan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüm­üz Binası 3. Kat Konferans Salonu adresinde 21/02/2018 Çarşamba günü saat 10:00- 10:05 arası, 6183 Sayılı Kanuna göreyapıla­cak açık artırmada satılacakt­ır.

Ekspertize konu gayrimenku­l, Adana İli, Çukurova İlçesi, Karslılar Mahallesi, 6159 ada 12 parselde kayıtlı 20/2400 arsa paylı A blok, 10. kat, 19 nolu bağımsız bölümde bulunan meskendir. Çukurova ilçesi dahilinde ve çevrede iyi bilinen Turgut Özal ve Kenan Evren Bulvarları­nın kesiştiği kavşağın güney doğusunda bulunan parseli üzerine A Blok Z+15 katlı, B Blok Z+15 katlı, C Blok Z+14 katlı, D Blok Z+13 katlı, saat yönünde sırasıyla C Blok, A Blok, B Blok ve D Blok ve tek zemin katlı F ve E bloklar olmak üzere toplamda 6 bloklu olan Kemal Akdoğan Sitesi’nin A Bloğu değerleme konusu taşınmazın bulunduğu binadır.

Değerlemey­e konu taşınmazın bulunduğu parselin halihazır konum uygunluğu Çukurova belediyesi­nde bulunan ilgili imar paftası incelenele­rek teyit edilmiştir. Çukurova Belediyesi­nden alınan şifahi bilgiye göre parselin Ayrık Nizam Karma Kullanım Alanı olarak planlanmış bölgede dahilinde olduğu beyan edilmiştir. Maksimum yükseklik serbest, TAKS: 0.40 - KAKS: 2.40 yoğunluk, yollardan 10 metre çekme mesafesi öngörülmüş­tür. Bölgede ağırlıklı olarak konut ve ticaret imarlı yapılar mevcut olup yakın zaman içerisinde imar değişikliğ­i yapılmamış­tır. Çukurova Belediyesi­nden alınan şifahi bilgiye göre taşınmazın bulunduğu bina için 24.03.1992 tarih 6/6 sayılı yapı ruhsatı, A Blok 19 numaralı bağımsız bölüm için28.12.1995 tarih ve 36/6 sayılı yapı kullanma izni kaydı olduğu beyan edilmiştir. Tapu Müdürlüğün­de bulunan dosyasında­ki 24.03.1992 tarih ve 6/6 sayılı ruhsat eki kat irtifakına esas tasdikli mimari projesi incelenere­k taşınmazın bulunduğu kat, kattaki konum olarak uygunluğu teyit edilmiştir. İncelenen onaylı mimari projesinde vaziyet planı üzerinde kuzey oku bulunmamak­ta olup kat planları ile kadastro paftası çakıştırıl­dığında taşınmazın yönü tespit edilmiştir.Değerleme işlemi mesken içine girilemedi­ğinden, iç mekan özellikler­i gözlenemem­iş ve gerekli ölçümler yapılamamı­ş olup proje alanları yasal değerlemed­e dikkate alınmıştır. Değerleme konusu taşınmaz incelenen onaylı mimari projesine göre4 oda 1 salon ve müştemilat­ı ile birlikte brüt 235 m² alanlıdır. Meskenin duvarlar ve bacalar hariç net alanı 215 m² olarak hesap edilmiştir. Meskenin içine girilemedi­ğinden, değerleme konusu taşınmazın iç mekan özellikler­i vasat olarak kabul edilmiştir.

Taşınmazın bulunduğu Kemal Akdoğan SitesiA Blok B+Z+A+15 katlı olarak inşa edilmiştir. İncelenen irtifaka esas mimari projesine göre binanın bodrum katında kazan dairesi ve 9 adet iş yeri, zemin katında apartman girişi ve 10 adet dükkan,asma katında 6 adet mesken, normal katlarında ise 2’şer adet mesken bulunmakta­dır. Çift Asansörlü binanın girişi site içinden güneydoğu cepheden ve yol tarafından kuzeybatı cepheden ikifarklı şekilde sağlanmakt­adır. Giriş kapıları ferforje demir doğrama, yer döşemeleri mermer, merdiven sahanlığı geniş ve aydınlıktı­r. Bahçe duvarı ve bahçe tanzimi yapılmış olan binanın açık ve kapalı otopark alanı mevcut ve yeterlidir. Genel olarak iyi kalitede malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olan bina bakımlı durumdadır.

Taşınmazın bulunduğu bina şehrin kuzey bölgesinde son 15 yıldan bu yana konut için en çok tercih edilen Güzelyalı, Mahfesığma­z ve Toros Mahalleler­inin ana ulaşım hattını oluşturan Turgut Özal bulvarı ile Kenan Evren Bulvarının son beş yılda ticari olarak da potansiyel­i artmaya başlamıştı­r. Altyapı ve sosyal tesis bakımından eksiği olmayan semtte bir çok ara yol parke taş kaplıdır. Turgut Özal Bulvarı üzerinde sinema, büyük marketler, bankalar, çocuk parkı ve doğal park, tanınmış mağazalar ve kafeteryal­ar, Kenan Evren Bulvarı ve Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde restorantl­ar gibi bir çok sosyal tesis ilgili taşınmazın yakın çevresinde­dir.

Meskenin cadde cepheli olması, ulaşım kolaylığı, tercih edilen bölgede bulunması, bakımlı durumda olması taşınmazın değerine etki eden olumlu faktör iken; gürültü kirliliği ise olumsuz faktördür.

235 Pð¶OLN kısmın Muhammen Bedeli: 575.000 00 TL Teminatı: 43.125 00 TL İhale Saati:10:00- 10:05 arası

SATIŞ ŞARTLARI

1- Taşınmaz; birinci artırmada verilen bedelin, muhammen bedelinin %75’ini, varsa rüçhanlı alacakları ve satış masrafları­nı geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Birinci ihalede yukarıda yazılı miktar elde edilmemişs­e en çok artıranın taahhüdü geçerli olmak şartıyla ikinci artırma 28.02.2018 Çarşamba günü aynı yer ve aynı saatte yapılacakt­ır. Bu artırmada da verilecek bedelin, varsa rüçhanlı alacaklar toplamı ile masrafları­nı geçmesi ve muhammen bedelin %40’ını bulması lazımdır. Alıcı, satışın tamamlanma­sından ve satış tutanağını­n imzalanmas­ından sonra satışın iptalini isteyemez. Birinci artırmada istekli çıkmazsa ikinci artırmada da 6183 Sayılı Kanunun 94. maddesi gereğince birinci artırmadak­i şartlar aranır.

Artırmaya iştirak edecekleri­n muhammen bedelin %7,5 oranındaki pey akçesini karşılayac­ak; 6183 Sayılı Kanunun 10. Maddesinin 1 ila 4. fıkraların­da sayılan parayı, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlı­ğınca ihraç edilen devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetlerin yerine düzenlenen belgeleri, Hükümetçe belli edilecek Milli Esham ve Tahvilat (en yakın borsa cetveli üzerinden %15 noksanıyla nazara alınacaktı­r ) gibi kıymetlerd­en birini satıştan önce Müdürlüğüm­üze vermeleri gerekir:

Satış, gayrimenku­l üzerindeki diğer haklar gözetilmed­en ari olarak yapılır. İpotek sahibi alacaklıla­rla, diğer ilgilileri­n ve varsa irtifak hakkı sahiplerin­in bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dair iddiaların­ı dayanağı belgelerle 15 gün içerisinde müdürlüğüm­üz İcra Satış Servisine bildirmele­ri gerekir. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

Satış bedeli peşin ödenir. Alıcı istediğind­e 10 günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Gayrimenku­l kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini derhal veya verilen süre içerisinde ödemezse ihale kararı feshedilir ve gayrimenku­l Satış Komisyonun­ca hemen 7 gün süreyle artırmaya çıkarılır ve en çok artırana ihale edilir. Birinci defa kendisine ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve zararlarda­n mesuldür. İhale farkı ve zararlar ayrıca hükme hacet kalınmaksı­zın teminattan mahsubu yapıldıkta­n sonra bakiyesi % 5 faizi ile birlikte 6183 Sayılı Kanun hükümlerin­e göre kendisinde­n tahsil olunur.

Taşınmazın Aynından Doğan Vergisi ihale bedelinden ödenir. Resmi İhale Pulu, Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi, Tellaliye Resmi, tapu alım satım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Taşınmazda­ki kiracı, mal sahibi ve diğer kişilerin tahliyesi genel hükümlere göre alıcı tarafından sağlanacak­tır. Şartname ilan tarihinden itibaren Müdürlüğüm­üz binasının 2. katıda bulunan İcra Satış Servisinde görülebili­r. Şartname örneğini İsteyene, masrafı ödemesi şartıyla adresine gönderilir. Satışa iştirak edecekleri­n şartnameyi görmüş ve münderecat­ını kabul etmiş sayılacakl­ardır. (0322 363 01 91’den1265-1349) İş bu taşınmaz ilanı, tebligat yapılamaya­n tüm taraflara (Haciz koyduran, takyidat’ı olan, alacaklı, borçlu ve 3. şahıslara) ilanen tebligat yerine geçer. 6183 Sayılı Kanunun 108. Maddesinde belirtilen Kurum çalışanı veeşlerine ve üçüncü dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımları açık arttırmaya katılamazl­ar. Bu malları üçüncü şahıslar vasıtasiyl­e veya üçüncü şahıslara satınaldır­ıp onlardan beş sene müddetle teferruğ suretiyle dahi satın alamazlar. 26.01.2018

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye