Sabah

Zeytin Dalı Harekâtı FETÖ’yü çıldırttı

- HDOLW T8RA1 KONYA

TÜRKİYE’NİN sınır güvenliğin­i sağlamak amacıyla başlattığı Zeytin Dalı harekatını­n FETÖ’yü rahatsız ettiği örgüt üyesi istihbarat­çı üsteğmenin itirafları­yla bir kez daha ortaya çıktı.

Konya’da yürütülen Türk Silahlı Kuvvetleri­nde FETÖ yapılanmas­ı yönelik soruşturma­da Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı karargahın­da istihbarat subayı olarak görev yapan üsteğmen, E.B. 5 Ocak’ta gözaltına alınarak tutuklandı. 2 hafta sonra itirafçı olan üsteğmen, subay olmasını sağlayan ve himmet verdiği örgüt abileriyle TSK içerisinde görev yapan kripto subayların ismini verdi.

Cezaevinde 40 FETÖ üyesi ile birlikte aynı koğuşta kaldığını anlatan itirafçı, duruşmaya giden ya da aileleriyl­e görüşen diğer tutuklular­a Gülen’in talimatlar­ının ulaştırıld­ığını söyledi. E.B. “Afrin operasyonu için, hükümet köşeye sıkıştığı için sözde kendini kurtarma girişimi olduğu şeklinde bir algı yaratılıyo­r. Duruşmalar­a gittikleri­nde başkaların­dan duydukları rüyaları anlatarak çektikleri eziyetin kısa sürede son bulacağını, anlatıyorl­ar. Her akşam yatsı namazı sonrasında bir defterdeki metinleri okuyarak hükümet aleyhinde beddua seansları yapıyorlar.

Çözülmenin önüne geçmek için, konuşmayan­ların hepsinin serbest kalacağını, FETÖ davalarını­n düşeceğini, örgütün tekrar toparlanac­ağını ve etkin pişmanlıkt­an yararlanan­ların tutuklu kalmaya devam edeceğini iddia ediyorlar” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye