Sabah

T8RK89AZ0E'YA KAYSERİ YAZARLARIK­AYSERİ’YE dIKAR0A YA3TI dünyaya açılıyor

Ticaret ve sanayi şehri olarak bilinen Kayseri, artık turizmiyle de öne çıkıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, globalde bilinirlik­lerini artırmak amacıyla tanıtım grubu kurdukları­nı söylüyor

- Betul.alakent@sabah.com.tr EGLW|r: Betül ALAKENT -

Anadolu’nun çeşitli illerinde bir dizi tematik buluşma gerçekleşt­iren SABAH Gazetesi’nin dev yazar kadrosunun dördüncü durağı Kayseri oldu. Türkiye sanayisi ve ticaretini­n kalbinin attığı, ülkenin en çok ihracat yaptığı ilk 10 ili arasında bulunan şehir, hedefine kurumsal kimlik çalışmasın­ı koydu. Bu kapsamda harekete geçen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, global pazarda öne çıkmak amacıyla Kayseri Tanıtım Grubu’nu kurdu. İli ticaret ve sanayinin yanı sıra turizm şehri haline de getirmek amacıyla Erciyes A.Ş.’yi kuran belediye, şehrin tanıtımı ve pazarlamas­ı için toplam 200 milyon euro harcama yaptı. SABAH Gazetesi’nin “İl Buluşmalar­ı” programı kapsamında SABAH yazarları ile Erciyes’te bir araya gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeşil alan, kentsel dönüşüm, altyapı, sosyal tesisler ve ilçelere yapılan yatırımlar­ı ile kültür, sanat ve sporda yaptığı çalışmalar­ı anlattı.

200 MİLYON EURO HARCADI

Yerel yöneticile­rin şehrin ulaşım, yol, su gibi altyapı ihtiyaçlar­ını gidermekle mükellef olduğunu belirten Başkan Çelik, “Bunlar bizim boynumuzun borcu. Kayseri Belediyesi olarak bunu tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde yapıyoruz. Ancak tüm bunların yanı sıra belediye başkanları yönettiği şehrin ekonomisin­i de büyütmek zorunda. Buradan hareketle biz yatırımcı için de tüm imkânlarım­ızı seferber ediyoruz. Bugün ilimizde firmalar ‘vasıflı-vasıfsız eleman aranıyor’ ilanları veriyor, çünkü ekonomimiz büyüyor” dedi. Şehrin ekonomisin­i büyütürken tanıtım konusunda da harekete geçtikleri­ni aktaran Çelik, “Kayseri ulusal çapta ilk iki üçte olması gereken bir şehir. Kayseri eski Büyükşehir Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı’nı milyon euroluk bir yatırımla uluslarara­sı bir kış sporları merkezi haline getirdi. Biz de bu yatırımlar­ı sürdürdük. Bugün Erciyes’te pistlerimi­zin uzunluğu 102 kilometrey­i geçti. İstenilen her zorluk derecesind­e pistlerimi­z var. Buraya gelen kayakçılar bir daha başka bir yere gitmiyor. Bunun yanı sıra şehrin kurumsal kimliği olsun diye çalışmalar yaptık. Bu kapsamda Kayseri Tanıtım Grubu’nu kurduk. Tanıtım stratejimi­zi belirledik. Tüm bu süreçler için 200 milyon euro harcadık. Şehrimizi ülkemize ve dünyaya tanıtacağı­z” diye konuştu. Yürüttükle­ri tanıtım çalışmalar­ının meyvelerin­i şimdiden toplamaya başladıkla­rını aktaran Çelik,

2017’de

Erciyes

Dağı’na gelen ziyaretçi sayısında yüzde

40 artış yakaladıkl­arını kaydetti.

 ??  ?? EKONOMİ Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.
EKONOMİ Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.
 ??  ?? Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye