Sabah

2023 ihracat hedefi 5 milyar dolar

1. Kayseri’nin 2017’de ihracat milyar dolarlık Vali yaptığını aktaran Süleyman Kamçı, 5 “2023 hedefimiz dedi milyar dolar”

- Betul.alakent#sabah.com.tr Ozan Rıza DİNÇ

Turkuvaz Medya tarafından Kayseri Erciyes Kardan Adam Tesisleri’nde düzenlenen Yazarlar Buluşması’nda ‘Kayseri’nin iller arası rekabette dünü ve bugünü, ulusal ve yerel düzeyde gelecek kalkınma hedefleri’ paneli gerçekleşt­irildi. Panele, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, il sivil toplum kuruluşlar­ının temsilcile­ri ve önde gelen işadamları katıldı.

100 BİNİ AŞKIN İSTİHDAM

Etkinlikte konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Sabah Gazetesi’nin düzenlediğ­i etkinlik için teşekkür ederek sözlerine başladı. Kayseri’nin her geçen gün büyüyüp gelişen bir il olduğunu belirten Kamçı, ilin 2017’de ülke ekonomisin­e 1.9 milyar dolarlık ihracatla katkıda bulunduğun­u söyledi. Kamçı, “2023’te 5 milyar dolarlık ihracat hedefliyor­uz” dedi.

“Kayserilil­er çalışkan insanlardı­r” diyen Kamçı, “İlimizde 3 OSB var. Burada bulunan bin 700 tesiste, 66 bin kişi istihdam ediliyor. Küçük sanayi sitelerimi­zdeki 8 bin teşebbüsüm­üzde ise 40 bin çalışan var. İlimiz 100 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor” şeklinde konuştu.

Erciyes’e yapılan alt ve üst yapı yatırımlar­ıyla bölgenin ülke turizminde önemli bir noktaya taşındığın­ı aktaran Kamçı, “2017’de yerli-yabancı 2 milyon turist ağırladık. Bu rakam ilimizin kış turizmi merkezi olmak yolunda ilerlediği­nin en önemli göstergesi­dir” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye