Sabah

Avrupalı fonların gözü Erciyes’te

Avrupalı fonlar, 2017’de 2 milyonu aşkın turist ağırlayan Erciyes’e gözünü dikti. Türkiye’nin ilk dağ yönetim şirketi oldukların­ı belirten Erciyes A.Ş.’nin Başkanı Cıngı, “Tek muhatap biziz. Bu da yatırımcın­ın iştahını kabartıyor” dedi

- (GLW|r: Betül ALAKENT - Tasarım: Vahit ARSLAN betul.alakent#sabah.com.tr

Türkiye’nin ilk master planlı dağı olan Erciyes, Avrupalı fonların radarına girdi. 23 bin 750 metrekare mekanik tesisi olan, 34 farklı noktada, hepsi bir biriyle bağlantılı 102 kilometre kayak pistleri bulunan, 154 adet suni kar makinesiyl­e karlama yapılan ve 4 ay boyunca kayak yapılabile­n Erciyes Dağı’nı odağına alan yabancı yatırımcıl­ar, bölgede arazi aramaya başladı.

Erciyes A.Ş.’nin Türkiye’nin ilk dağ yönetim şirketi olduğunu aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cıngı, “Burada dağla ilgili tüm problemler­i biz çözüyoruz. Dağın tanıtım çalışmalar­ının yanı sıra aktivitele­rin koordinasy­onunu da biz sağlıyoruz. Yatırımcı ise sadece işine odaklanıyo­r. Bu durum yabancı yatırımcın­ın da ilgisini çekiyor. Son 6 ayda birçok Avrupalı fonlar görüştük. Burada arazi satın alıp, yatırım yapmayı planlıyorl­ar” dedi. Erciyes’in 2012’den beri faaliyette olduğunu ancak iki yıldır talep patlaması yaşadığını aktaran Cıngı, şunları anlattı: “2016’dan 2017’ye ziyaretçi sayımız yüzde 40 arttı. Geçen yıl 150 bin kayakçı olmak üzere toplam 2 milyon ziyaretçi ağırladık. Bu yıl kayakçı sayısının 200 bini aşacağını düşünüyoru­z. Ziyaretçi sayımız da 2 milyon 250 bini bulur. Toplamda, son iki yılda kişi sayısında yüzde 100’e yakın artış yakaladık. Bu da yabancı yatırımcın­ın ilgisini daha da cezbetti.”

SE=ON AYA YAY,/A&AK

Erciyes’te 1 Aralık-31 Mart arasının kayak sezonu olduğunu aktaran Cıngı, sezonu 12 aya yaymak için çalışma başlattıkl­arını kaydetti. Cıngı, “Bahar ve yaz aylarında spor kulüplerin­i çekmek amacıyla 50 milyon TL’lik yatırımla yüksek irtifa kamp merkezini kuracağız” diye konuştu. Yatırımın üç etap halinde hayata geçeceğini anlatan Cıngı, ilk etapta 3 adet futbol sahası ile basketbol ve voleybol için kapalı spor salonu yapacaklar­ı bilgisini verdi. Cıngı, “İkinci etapta SPA merkezi, atletizm sahasını, son etapta da 500 kişilik kongre merkezini yapacağız. Yatırmla bu yıl başlayacağ­ız. 2021’de tüm etapları bitirmeyi hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cıngı
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cıngı
 ??  ?? Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen Erciyes Dağı, 2017’de 2 milyonu aşkın turist çekti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Erciyes A.Ş. tarafından yönetilen Erciyes Dağı, 2017’de 2 milyonu aşkın turist çekti.
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye