Sabah

Femaş’tan 15 milyon $’lık YATIRIM Femaş Fabrika Müdürü Yusuf Üge, “2020’de 15 milyon dolarlık yatırımla 50 milyon dolarlık ihracat artışı hedefliyor­uz” dedi

- (GLW|r: Engin TUNÇ - Tasarım: Ozan Rıza DİNÇ

Kayseri’deki Organize Sanayi Bölgesi’nde 120 ülkeye ihracat gerçekleşt­iren ve plastik, alüminyum, gaz boruları ve ızgaraları alanında faaliyetle­rini sürdüren Femaş Metal, küresel rekabetin yoğun olduğu ankastre ürünler ve solo ürün grubunda yatırımlar­ına hız kesmeden devam ediyor. SABAH Gazetesi “İller Buluşması” organizasy­onunun fabrika gezisinde Femaş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Mamur ve Femaş Fabrika Müdürü Yusuf Üge, SABAH Gazetesi yazarların­ın sorularını yanıtladı. Bin 500’ü aşan çalışanıyl­a birlikte sektörde global bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerledikl­erini belirten Femaş Fabrika Müdürü Yusuf Üge, 40 yıldır metal alanında ciddi çalışmalar gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi.

HEDEF İHRACATI ARTIRMAK

Şirketin toplamda 200 bin metrekare açık, 140 bin metrekare kapalı alanda faaliyetle­rini sürdürdükl­erinin altını çizen Üge, “2017 yılı itibarı ile dünyanın 120 ülkesine, başta Afrika ve Ortadoğu olmak üzere ihracat yapıyoruz. Kayseri merkez ve İstanbul’daki satış ekibi ile uluslarara­sı tüm fuarlarda boy gösteriyor­uz. Yaptığımız yardımcı sanayi yatırımlar­ı ile müşteri taleplerin­e hızlı cevap verebiliyo­ruz” dedi. Kayseri’deki tesiste plastik, alüminyum, gaz boruları ve ızgaraları ürettikler­ini belirten Üge, şirketin 2020 yılı başında 15 milyon dolar yatırım ile devreye almayı planladığı yeni ankastre fırın ve davlumbaz tesisleri ile de 50 milyon dolar ihracat artışı hedeflediğ­ini söyledi.

 ??  ??
 ??  ?? 6A%AH
6A%AH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye