Sabah

Ciro hedefi 9.6 milyar TL

Boydak +oldinJ &EO’su Alpaslan Baki Ertekin, bu yıl 9.6 milyar liralık ciro hedefledik­lerini söyledi. Ertekin, “12 bin 210 kişiyi istihdam ediyoruz. Amacımız bu istihdam oranını artırıp ülke ekonomisin­e katkı sağlamak” dedi

-

Kayseri’nin önde gelen sanayi şirketleri­nden Boydak Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, mobilyadan enerjiye, demir çelikten kimya ve tekstile kadar 8 sektörde 35 şirket ile faaliyette bulundukla­rını, 2017’de 280 milyon dolarlık ihracat yaptıkları­nı söyledi. Holdingin cirosunun ise 8 milyar 697 milyon lira olduğunu belirten Ertekin, “Şu anda Boydak Holding bünyesinde 12 bin 210 kişiyi istihdam ediyoruz. Amacımız faaliyetle­rimizi daha geniş alana yayarak bu istihdam oranını artırıp ülke ekonomisin­e katkı sağlamak. Bu bağlamda 2018 yılında 300 milyon dolar ihracat ve 9 milyar 675 milyon lira ciro hedefliyor­uz” diye konuştu.

LOKOMOTİF MOBİLYA

Toplamda 13 fabrikalar­ının bulunduğun­u, bunların sadece ikisinin Kayseri dışında olduğunu ifade eden Ertekin, “Ciromuzun yarısı mobilyadan geliyor. İstikbal, Bellona ve Mondi ile hem Türkiye’de hem de yurtdışınd­a önemli bir büyüme oranına ulaştık. Holding olarak lokomotif sektörümüz mobilyada lider markalarım­ızla tüm dünyada tanınıyor ve yakından takip ediliyoruz” ifadelerin­i kullandı. CEO Ertekin, holdingin cirosunun yarısının mobilyadan geldiğini, geçen yıl yapılan KDV indirimind­en pozitif etkilendik­lerini söylüyor.

53 MİLYON $’LIK YATIRIM

Boydak Grubu İstikbal, Bellona ve Mondi ile hem Türkiye’de hem de yurtdışınd­a önemli bir büyüme rakamına ulaştı. CEO Ertekin, toplamda 2’si Kayseri dışında olmak üzere 13 fabrikası bulunan Boydak’ta mahkeme sürecinin devam ettiğini ve bu sırada şirketin en iyi bir şekilde yönetilmes­ine büyük önem verdikleri­ni söylüyor. Halihazırd­a 53 milyon dolara mal olan 6’ncı fabrika yatırımıyl­a uğraşan grup şirketleri­nden Boytaş başta olmak üzere Boydak’ta Endüstri 4.0 konusundak­i çalışmalar da hız kazanmış.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye