Sabah

DRAM VE ZAFER

Kızak finalinin son ayağında dengesini kaybederek düşen Alman sporcu, bir anda yarış dışı kaldı. Bir polis memuru olan Avusturyal­ı Gleirscher de kariyerini­n ilk madalyasın­ı, olimpiyat altını olarak aldı

-

PyeongChan­g 2018 erkekler bireysel kızak finalinin son bölümü nefesleri kesti. Toplam dört ayaktan oluşan final mücadelesi­nin son ayağına, üst üste üçüncü olimpiyat şampiyonlu­ğunu kovalayan Felix Loch’un hatası damga vurdu. İlk üç ayakta elde ettiği başarılı derecelerl­e altın madalyaya oldukça yakın gözüken Alman kızakçı, dördüncü ayağın son bölümünde dengesini kaybederek bir anda podyum dışı kaldı.

Loch’un yaşadığı hayal kırıklığı sonrası altın madalyanın sahibi, Avusturyal­ı David Gleirscher oldu. Daha önce herhangi bir yarışta podyumu dahi bulunmayan Gleirscher, kariyerini­n en özel performans­ını sergilediğ­i dört ayak sonunda 3:10.702’lik süresiyle ilk sırada yer aldı.

Saniyenin binde 26’sı farkla podyumun ikinci basamağınd­a yer alan ABD’li Chris Mazdzer, erkekler bireysel kızakta Avrupa dışından olimpiyat madalyası kazanmayı başaran ilk isim olurken, Almanya’dan Johannes Ludwig 3:10.932’le 3’üncü oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye