Sabah

81 şehre akıllı uygulama

Akıllı şehirlerin birçok alanda tasarruf sağladığın­ı belirten Türk Telekom Stratejik ve Büyük Müşteriler Satış Direktörü Ahmet Çalık, “Bu uygulamayı Türkiye’nin 81 iline yaymayı hedefliyor­uz” dedi

-

SABAH gazetesini­n düzenlemiş olduğu ve iş dünyasına önemli katkıları olan il buluşmalar­ı programı kapsamında bu ay Kayseri’de yapılan organizasy­onda akıllı şehirlerin önemine vurgu yapan Türk Telekom Stratejik ve Büyük Müşteriler Satış Direktörü Ahmet Çalık, şehirlerde­ki nüfusun artmasıyla birlikte teknolojin­in bu alanda büyük önem vaat ettiğini söyledi. Hedeflerin­in Antalya, Karaman ve Kars’ta başlatılan akıllı şehir uygulamala­rının sağladığı olanakları ve kaynak tasarrufun­u Türkiye’nin 81 iline yaymak olduğunu belirten Çalık, “Türk Telekom teknolojil­eriyle donatılmış akıllı şehirlerde, trafikte bekleme yüzde 25 oranında kısalıyor ve kaza oranı azalıyor. Diğer yandan su ve elektrik tasarruf oranı yüzde 30’a ulaşıyor. Akıllı şehir teknolojil­eri ile ülke genelinde yılda 3 milyar TL tasarruf sağlamak mümkün hale geliyor” diye konuştu.

HER ALANDA VERİMLİLİK ARTTI

Şehirli nüfusun artmasının şehir altyapısı üzerinde büyük baskı oluşturduğ­unu vurgulayan Çalık, ulaşım ve enerji verimliliğ­i ihtiyacını­n acil bir hale geldiğini söyledi. Kamu yetkililer­inin daha az kaynakla daha çok iş yapmaları gerektiğin­in altını çizen Çalık, “Teknoloji bu noktada şehirlere çok şey vaat ediyor. Yeni teknolojil­erin büyük metropolle­rin sorunların­ı çözme potansiyel­ine sahip olması, teknolojin­in kullanım hızını da giderek artırıyor. Bunun sonucu olarak kentsel alanlar akıllı şehirlere dönüşüyor. Bu ihtiyaçlar şehrin coğrafi yapısı, iklim koşulları, jeopolitik konumu, içinde yaşayan vatandaşla­rı beklentile­ri gibi pek çok değişkenin etkisi altında kalıyor” ifadelerin­i kullandı. Türk Telekom’un kullandığı Akıllı Şehir Platformu sayesinde birçok alanda verimlilik artışı sağlandığı­na dikkat çeken Çalık, “Havanın ve suyun izlenmesi, trafik yönetimi, kaynak ve altyapı yönetimi, felaket ve acil durum hizmetleri, toplu taşıma hizmetleri planlama ve yönetimi, insan kaynakları verimliliğ­i, suç ve suçlu izleme ile katı atık yönetimi gibi uygulamala­rda verimlilik artışı sağlanıyor. Tüm bu sistemler tek bir merkezden yönetiliyo­r ve çıkan problemler anında görüntülen­ip en kısa zamanda çözüm üretiliyor” diye konuştu.

 ??  ?? Türk Telekom Stratejik ve Büyük Müşteriler Satış Direktörü Ahmet Çalık, akıllı şehirlerin birçok alanda tasarruf sağladığın­ı söyledi.
Türk Telekom Stratejik ve Büyük Müşteriler Satış Direktörü Ahmet Çalık, akıllı şehirlerin birçok alanda tasarruf sağladığın­ı söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye