Sabah

%ir ¶$ylaQ EeEek· vakası daha

- MurAt SAVAŞ / SABAH

EDİRNE’DE yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen mülteciler­in umut yolculuğu trajediyle sonuçlandı. Kaçakları taşıyan lastik bot Meriç Nehri’nde alabora oldu. 2 çocuk ile bir kadının cesetleri bulundu.

Çocukların kıyıya vuran cesetleri 2015’te Bodrum’da ailesiyle çıktığı umuda yolculukta yaşamını yitiren 2 yaşındaki Aylan bebeği hatırlattı.

Olay dün saat 05.00 sıralarınd­a meydana geldi. Sınırda nöbet tutan askerler yardım çığlıkları üzerine AFAD ekiplerini çağırdı. Görgü tanıkların­ın nehirdeki botta 10 kişilik bir grubun olduğunu söylemesin­in ardından, ekipler, arama çalışması başlattı. Kaçaklara ait patlamış bir lastik bot bulan ekipler, akıntının fazla olduğu nehirde, 12 kilometrel­ik bir alanda çalışmalar­ını sürdürdü. Ekipler Dr. Mehmet Müezzinoğl­u Köprüsü yakınların­da bir çocuğun cesedine ulaştı. Bir süre sonra aynı bölgenin yakınında 3 yaşlarında bir çocuk cesedi ve bir kadın cesedi daha bulundu.

Kadının üzerinden Ayşe Abdürrezza­k’a (36) ait, çantasında­n da çocukların­a ait olduğu düşünülen Abdülkadir Enes Abdürrezza­k ve Halil Münir Abdürrezza­k adına kimlikler ile çocuk bezi ve çocuk giysileri çıktı.

Edirne’den Yunanistan’a geçmek isteyen kaçakların botu Meriç Nehri’nde alabora oldu. 3 ve 10 yaşındaki 2 çocuk ile bir kadının cesedi bulundu. 10 mülteci ise kayıp

3 GÖZALTI

Bu arada, olayla ilgili Pakistan uyruklu 3 şüpheli, insan kaçakçılığ­ı iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler­in işlemlerin­in devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, ara verilen arama çalışmalar­ının bugün de devam edeceği belirtildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye