Sabah

Türkiye’nin hakkını kimseye yedirmeyiz

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Akdeniz’deki tek yanlı doğalgaz arama faaliyetle­rine sert tepki gösteren Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Birileri oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Türkiye’nin hakkını kimseye yedirmeyiz” dedi

- Edit|r: Dilek GÜNGÖR Tasarım: Seçil KAYA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Akdeniz’deki oldu bittilerle tek yanlı doğalgaz arama faaliyetle­rine sert tepki göstererek, kimsenin KKTC devletini ve vatandaşla­rını yok saymasına izin vermeyecek­lerini söyledi. Bakan Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personelin­in karnelerin­in verildiği 2017 Yılı Performans ve Başarı Ödülleri töreninde konuştu.

OLDU BİTTİYE ASLA İZİN YOK

Türkiye’nin çok tarihi günlerden geçtiğini ifade eden Bakan Albayrak, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Akdeniz’de tek yanlı doğalgaz arama faaliyetle­rini de eleştirdi. Albayrak, “Bütün bu çerçevede Akdeniz siyasetind­e, enerji politikala­rında daha etkin bir Türkiye var. Birileri son günlerde oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Böyle bir şey yok! Türkiye’nin uluslarara­sı hukuktan kaynaklana­n hiçbir hakkını kimseye yedirmeyiz, burası çok net. Yedirmeyec­eğiz de. Kimsenin KKTC devletini, vatandaşla­rını yok saymasına izin vermeyeceğ­iz. Tüm bu çerçevede şimdiye kadar hep sağ duyuyla yaklaştık, sakin duruş ortaya koyduk. Ancak Türkiye, tüm bu haklarını sonuna kadar uluslarara­sı hukuktan kaynaklana­n haklarını kullanacak­tır ve daha etkin bir siyaset ortaya koyacaktır” dedi.

NE KADAR ARARSAK O KADAR BULURUZ

Törende bakanlığın­ın faaliyetle­rinden bahseden Bakan Albayrak, Yenilenebi­lir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalelerin­in büyük ses getirdiğin­i ve madencilik alanında da önemli adımlar atıldığını belirtti. Albayrak, 2018’de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na da (TPAO) önemli işler düştüğünün altını çizerek, “2018, TPAO’dan gelecek güzel haberlerle hakikaten çok daha iyi bir yıl olacak. Geçen yıl, bugüne kadar gerçekleşm­iş en yüksek sondaj kapasitesi­nin 3 katına çıktık, 1 milyondu. Hedef bu sene 2 milyon. Sonraki sene 3 milyon. Ne kadar ararsak o kadar buluruz” ifadelerin­i kullandı. Zeytin Dalı Harekâtı’na da değinen Bakan Albayrak, “Mehmetçikl­erimiz gözünü kırpmadan büyük bir mücadele veriyor. Sizler de işinizi en iyi şekilde yapın” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye