Sabah

Obüsler ve jetler vuruyor

Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 439’a çıktı. Terör hedefleri, çok namlulu roketatar, Fırtına obüsleri ve tankların yanı sıra uçaklarla da vuruldu

- SABAH

Uğur YILDIRIM /

ZEYTİN Dalı Harekâtı’nın 25’inci gününde 3 koldan ilerleyişi­ne devam eden TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları son olarak Afrin’in kuzeyinde bulunan Ömer Simo köyünü, terör örgütü PYD/PKK’dan temizledi.

■ TSK ve operasyonl­ara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana PYD/PKK işgalindek­i Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 34’ü köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 14’ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 52 noktayı örgütten kurtardı.

DÜN 70 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

■ TSK, Afrin’de devam eden operasyon kapsamında dün düzenlenen kara ve hava operasyonl­arı sonucunda 70 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğ­ini açıkladı. Genelkurma­y Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, harekâtın başından bu yana etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinin sayısının bin 439 olduğu da belirtildi.

■ Öte yandan sınır birlikleri­nde konuşlu bulunan ÇNRA’larla PYD/ PKK ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak, barınak ve mevzilerde­n oluşan hedefleri ateş altına alındı. Terör örgütüne ait hedefler, Kilis’ten çok namlulu roketatar, Fırtına obüsleri ve tanklarla vuruldu. Kent merkezinde­n de görülebile­n atışların ardından terör hedeflerin­in tam isabetle vurulduğu belirtildi.

■ Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Akar’ın, Hatay’da Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin yaptığı inceleme ve denetleme görüntüler­i paylaşıldı. Genelkurma­y Başkanlığı tarafından

YouTube üzerinden paylaşılan görüntüler­de, pilotlara seslenen Orgeneral Akar, “En son teröristi etkisiz hale getirip daha huzurlu, güvenli bir ortamda layık olduğumuz yaşam şekline kavuşacağı­z. Bunda rolünüz, emeğiniz büyük. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılık­la görevlerin­izi yapmanızı bekliyoruz” mesajını veriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye