Sabah

VATAN SAĞ OLSUN

2007’de Şırnak’ta şehit olan Ütğm. Gökhan Yavuz’un annesi, Afrin şehidi Uzm. Çvş. Koray Karaca’nın annesine taziye ziyaretind­e bulunarak Türkiye’ye bu mesajı verdi

- SABAH

Aslışah SARITAŞ /

AFRİN’DE şehit olan Uzman Çavuş Koray Karaca’nın annesi Fadime Karaca’ya en anlamlı taziye ziyaret 2007’de Şırnak’ta şehit olan Üsteğmen Gökhan Yavuz’un annesi Emine Yavuz’dan geldi. Fadime Karaca’nın ‘Beni en iyi bir şehit annesi anlar’ demesi üzerine hiç tanımadığı şehidin evine giden Emine Yavuz, “11 yıl geçse de evladın acısı hep aynı kalıyor. Vatan sağ olsun” dedi. ‘ANNE BEN GİDECEĞİM’

Vatan ve bayrak sevgisinde birleşen iki anne, İstanbul Kartal’daki buluşmada hep el eleydi. İki erkek evladından biri şehit olan Fadime Karaca, “Koray 26 yaşındaydı, 2015’ten beri asker. Ben üzülmeyeyi­m diye hiçbir şey demedi. ‘Suriye’ye o bölgedeki askerler gidecek anne. Ben Hatay’a gidiyorum’ dedi. Ben ‘oğlum gitme, o hainler sana bir şey yapar’ dedim. Oğlum da beni, ‘Anne öleceksem evde de ölürüm’ diye teselli edince ikna oldum. Öyle gitti. Telefonda konuştuğum­uzda hep soruyordum ‘ne yiyorsun ne içiyorsun’ diye. ‘Devlet bize bakıyor, fındık fıstıkla besleniyor­uz, her ihtiyacımı­zı karşılıyor­lar’ derdi. Aklımız onda kalsın istemiyord­u” şeklinde konuştu.

Yavrusunun kendisine çok düşkün olduğunu aktaran Karaca, “Ben hastalandı­ğımda ‘Anne gel seni sırtımda taşıyacağı­m’ derdi” diyerek gözyaşları­nı tutamadı.

SON ANINDA YARDIM ETTİ

13 Kasım 2007’de Şırnak’ta vurulan başka bir askere yardım etmeye çalışırken tuzağa düşüp şehit olan Üsteğmen Gökhan Yavuz’un annesi Emine Yavuz, “Biz birbirimiz­i daha önce tanımıyord­uk ama oğullarını şehit veren iki anneyiz. Yaşadığımı­z şey aynı. 11 yıl geçse de bir şey değişmiyor. Sadece o acı ile yaşamaya alışıyorsu­n. Acı aynı acı. Nereye gidersen git, o acı ile gidiyorsun. Vatanımız,milletimiz sağ olsun” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye