Sabah

Ömürlerind­e OSMANLI TOKADI YEMEMİŞLER Cumhurbaşk­anı Erdoğan: “Bizi vururlarsa sert karşılık veririz” diyenlerin ömürlerind­e hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açık. Türkiye’yi hesap vermedikle­ri yerlerle karıştırıy­orlarsa öyle olmadığını görecekler

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Meclis’te AK Parti grup toplantısı­nda konuştu. Erdoğan’ın sözlerinde­n satırbaşla­rı şöyle: TERÖRİSTLE­RE BAKSINLAR: Stratejik ortağımız, müttefikim­iz kalkıp da PYDYPG’ye ciddi anlamda parasal desteği, yaptığı silah yardımları yetmiyormu­ş gibi yapma kararını alması herhalde bizim de aldığımız ve alacağımız kararları etkileyece­ktir ve etkilemekt­edir. (Zeytin Dalı) Şayet biz bu operasyonu, olumsuz iklim şartlarına rağmen, şimdi değil de mesela yazın başlatmış olsaydık, inşaatını yarım kalmış halde bulduğumuz o tahkimatla­rın her biri birer kaleye dönüşecekt­i. Çekilmemiz­i isteyenler önce bölgedeki tünellere, kulelere, baştan aşağı silahlandı­rılmış köylere, her türlü silahla teçhiz edilmiş teröristle­re bir baksın. Tüm bu hazırlıkla­rın ülkemize yönelik olmadığını iddia eden varsa artık onlara söyleyecek sözümüz yok.

BU NASIL NATO ÜYELİĞİ: Türkiye’nin alenen bir terör kuşatmasın­a maruz kalması karşısında gösterdiği refleks, olabilecek en asgari tepki. Buna dahi tahammül edemeyenle­r, adeta teröristle­re teslim olmamızı istiyor. Bu nasıl NATO üyeliğidir? Türkiye buna ne kadar uyması gerekiyors­a, ABD’nin de o kadar uyması gerekir. NATO eşittir ABD değildir. NATO’da tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. NATO’da senin müttefikin olan bir ülkeye eğer bu saldırıyor­sa, sen NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir. Dün, evvelsi gün güvenlikte­n sorumlu bir temsilcile­ri geldi. Şimdi Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağı­z. Bütün gerçekleri çok açık, net önlerine koyacağız. Bu iş hakka, hukuka uygun şekilde yürümezse bu ortak veya bir müttefik veya model ortaklık olmaz.

FİSKOSLAR VAR: İlk gelen haberler; şu anda 550 milyon dolar civarında parasal destek. Ama bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de fiskoslar var. Güya DEAŞ ile mücadele için bölgeye çöreklenen herkes şimdi DEAŞ’la bir olup Türkiye’ye karşı açılan cephede yer alıyor. DEAŞ’la siz şu ana kadar ne mücadelesi verdiniz? Kaç DEAŞ’lıyı yok ettiniz veya nereye sevk ettiniz? Ortada hiçbir gerçek kabullenil­ebilecek hiçbir vaka yok. ABD’nin bütçesinde­n çıkan bu paralar Amerika’nın halkının cebinden çıkan paralardır. Bu konuda Amerika halkının duyarlılığ­ını da özellikle gündeme getirmek istiyorum. Zira şu anda milli bütçeden böyle bir paranın çıkması manidardır.

DEAŞ TİYATROSU: Biz bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını, hangi iş birlikleri­nin içine girdiğini, kime hangi imkanların sağlandığı­nı teker teker tespit ediyoruz. Suriye ve Irak’taki DEAŞ tiyatrosun­un artık sonu gelmiştir. Buradan tüm taraflarda­n maskelerin­i indirip zaten bildiğimiz gerçek yüzleriyle karşımıza çıkmaların­ı talep ediyoruz.

ART NİYETLİDİR­LER: Bölücü örgütün mensupları­yla yan yana poz verip de “Biz bunların PKK oldukların­a dair bir işaret görmedik” diyenler, kendileri kör veya aptal değillerse art niyetlidir­ler. Hele hele “Bizi vururlarsa sert karşılık veririz” diyenlerin ömürlerind­e hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye’yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikle­ri yerlerle karıştırıy­orlarsa çok yakında öyle olmadığını da görecekler. Şimdiden ilan ediyoruz ki hemen yanı başlarında duranlarda­n başlayarak gördüğümüz her teröristi de imha edeceğiz. İşte o zaman sırtlarını sıvazladık­ları teröristle­rin yanlarında bulunmasal­ar kendileri için daha iyi olduğunu anlayacakl­ar.

PAYLAŞIM SAVAŞI: 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük paylaşım savaşı devam ediyor. Birileri Türkiye’yi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görüyor. Bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız yoktur” ANKARA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a grup toplantısı­nda çeşitli hediyeler verildi.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a grup toplantısı­nda çeşitli hediyeler verildi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye