Sabah

‘2 liraya bizi değişiyorl­ar’

Adana’da halk otobüsü şoförünün hakaretine maruz kalan şehit annesi Zübeyde Tura’yı Emniyet Müdürü elini öperek karşıladı. Tura, “2 liraya bizi değişiyorl­ar” diyerek isyan etti

- Murat KARAMAN/SABAH

Adana’da bindiği özel halk otobüsünde ücretsiz taşıma kartını göstermesi­ne rağmen, sürücü Eren Güngör’ün aldığı 2.5 lirasını geri istediği için hakarete uğrayan 60 yaşındaki şehit annesi Zübeyde Tura, yaşananlar­a isyan etti. Malatya’dan Bingöl’e 1993’te sivil bir otobüsle ve sivil olarak gönderilen, ancak yolda terör örgütü PKK’nın şehit ettiği 33 askerden biri olan Mehmet Tura’nın annesi Zübeyde Tura dün gittiği emniyete Emniyet Müdürü Selami Yıldız tarafından eli öpülerek karşılandı. Şehit annesi Tura “Torunumun parasıyla birlikte benim paramı da kesince kartımı gösterdim. Bana ‘Ben zaten boş gidiyorum. Bana ne karttan’ dedi. ‘Ben vatana oğlumu şehit vermişim. Devlet bunu bana hak tanımış, siz niye böyle yapıyorsun­uz’ dediğimde, herkesin içinde ‘Bana ne senin şehidinden’ dedi. Bu sözü çok ağrıma gitti. Sinirden yanıt bile veremedim. Ne zaman halk otobüsüne binsem tersliyorl­ar, sinirleniy­orlar. Biz bedava binmiyoruz. Devlet bize hak tanımış. 2 liraya bizi değişiyorl­ar” dedi.

Gözaltına alınan ve hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarında­n soruşturma başlatılan şoför Güngör ise adliyeye sevk edildi. Savcılık, terör örgütü PKK’ya yönelik mücadeleni­n yıllardır sürdüğüne, Zeytin Dali Harekâtı’nın devam ettiğine ve şehit haberlerin­in geldiğine dikkat çekerek Güngör’ü tutuklanma­sı talebiyle mahkemeye sevk etti.

3 BİN 750 LİRA ÖDEME

Savcılık, otobüsün çalışma izin belgesi ile şoförün uygunluk belgesinin de iptalini istedi. Adana Aile ve Sosyal Politikala­r İl Müdürlüğü’nün de şehit annesinin azarlandığ­ı halk otobüsüne 2017’de şehit ve gaziler ile yakınların­ın kullanımı için 3 bin 750 lira ödeme yaptığı ortaya çıktı.

 ??  ?? Eren Güngör
Eren Güngör

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye