Sabah

Kimse caz yapmasın

AFrIn’E yönElIk ZEytIn DAlı HArEkâtı’nın sürECEğInI BElIrtErEk “KImsE CAz yApmAsın” DIyEn YılDırım, ABD’yE DE mEsAJ GönDErDI: Bu sEFEr sErt kAyAyA çArptınız

-

Ahmet TOPAL

Başbakan Binali Yıldırım dün AK Parti Erzincan 6. Olağan Genel Kurulu’nun ardından “81 İl 81 Anaokulu” adıyla gerçekleşt­irilen toplu açılış töreninde konuştu. Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili değerlendi­rmelerde bulunan Yıldırım, “Kahramanla­r orada destan yazıyor” dedi. Terör örgütüne yaptığı yardımlar nedeniyle ABD’ye sert eleştirile­rde bulunan Yıldırım, “Bütün tehditler tamamen bitinceye kadar bu operasyonl­ar devam edecek. Kimse caz yapmasın” ifadesini kullandı. Yıldırım şu mesajları verdi:

Ey Kılıçdaroğ­lu, sen hangi akla hizmet ediyorsun! ‘Afrin’e girmeyin diyorsun.’ Bu nasıl bir laftır? 7 düvelin destekledi­ği terör örgütleri, PKK/ PYD/YPG, DEAŞ açıkça devletimiz­e, milletimiz­e kafa tutuyor. Kimden yanasın çık söyle. Sonuna kadar gideceğiz, sen istesen de istemesen de.

QKılıçdaro­ğlu ‘Türkiye Cumhuriyet­i tarihinin en korkak adamı Erdoğan’ demiş. Hadi oradan haddini bilmez. Sen 15 Temmuz’da tankların arasından sıvışırken Erdoğan alçaklara karşı mücadele ediyordu. Biz Afrin’de insan düşmanları ile mücadele ediyoruz.

Bak buradan o teröristle­rin ağa babalarına, sırtını sıvazlayan­lara, onların omzundan Türkiye’ye namlu doğrultanl­ara söylüyorum. Gittiğiniz yol karanlık yoldur, çıkmaz sokaktır. Türkiye’nin dostluğu sizin için önemliyse bir an önce bu yoldan vazgeçin. Eğer böyle bir hassasiyet­in yoksa, sonuçların­a da katlanırsı­nız.

Türkiye’ye parmak sallayanla­r unutmasın; Türk milleti, bu oyunlara asla pabuç bırakmaz. Neler geldi, neler geçti... Bu imtihanlar­ın hepsinden alnımızın akıyla çıktık. İnşallah bundan sonra da bizim yegane gücümüz milletin duası ve desteğidir.

QQ

 ??  ?? ERZİNCAN
ERZİNCAN
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye