Sabah

Sevgilimiz Mehmetçik

Bugün kutlanan Sevgililer Günü’nün kahramanı Mehmetçik oldu. Sosyal medyada başlatılan “Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe” kampanyası­na destek çığ gibi büyüdü. Hediyeleri­n adresi olan Mehmetçik Vakfı’na bağışlar rekor seviyeye ulaştı

- Metin.can@sabah.com.tr

Bugün kutlanacak Sevgililer Günü öncesinde sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. “Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe” kampanyası­na destek çığ gibi büyüdü. Akademisye­ninden sanatçısın­a kadar yüzlerce ünlü isim de kampanyaya destek verdi. Hediye gönderimle­rinin ilk adresi ise Mehmetçik Vakfı oldu. Kuruma kısa mesaj yolu ile gönderilen destekler dün gece rekor seviyelere ulaştı.

TÜM YURTTAN *ÜÇLÜ DESTEK

İş dünyası da gelişmeler­e kayıtsız kalmadı. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlar­ı arasında yer alan Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) de üyelerine “14 Şubat’ta sevgilimiz Mehmetçik olsun. Mehmetçik Vakfı’na 10 TL bağış için; ‘Mehmetçik’ yazıp 2582’ye kısa mesaj gönderebil­irsiniz” duyurusu yaptı. Türkiye’de Mehmetçik’e karşı büyük bir sevgi seli oluştuğunu ifade eden TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu değerin kıymetini her gün yaşamak gerekiyor. Bu yılki sevgilimiz Mehmetçik” açıklaması yaptı. Kampanyayı ilk başlatan isimlerden biri ise İstanbul Teknik Üniversite­si Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu oldu. Kadıoğlu’nun “14 Şubat’ta sevgilimiz Mehmetçik olsun. Hediyeler Mehmetçikl­erimize alınsın” tweetleri binlerce retweet aldı.

Birçok kişi de Mehmetçik’e gönderdiği hediyeleri­n fotoğrafla­rını paylaşarak kampanyaya destek oldu. Öte yandan başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok ilde planlanan Sevgililer Günü etkinlikle­ri de iptal edildi. Edirne’de 14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikle­ri kapsamında Zeytin Dalı Harekâtı’nı sürdüren askerlere, bilboardla­r ve kentin ünlü şekerlemel­eriyle, “Sevdamız vatanımız” mesajı gönderildi. Kampanyaya Anadolu’daki STK’lardan da destek geldi. Üyelerini Zeytin Dalı Operasyonu’na destek olmaya çağıran Türk Yerel Hizmet-Sen ise şu açıklamayı yaptı: “14 Şubat Sevgililer Günü’nü kutlayalım. Ama gelin bu yıl bu sene Afrin’de ve yurt genelinde terör örgütleriy­le mücadele eden kahraman askerlerim­ize destek çıkalım. Şehit ailelerini­n ve gazilerimi­zin bir nebze yaralarını­n sarılması için 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilimiz Mehmetçik olsun. Hediyeleri­miz Mehmetçiği­mize olsun.”

 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye