Sabah

500 kişiyi ölümden kurtarana madalya yok mu?

-

Araya başka konular girince yazamadım. Bugün elime bir fırsat geçince gündeme getirmek istedim. Biliyorsun­uz, yurtiçi ve dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışıyl­a Türk halkı adına gurur kaynağı olan kamu çalışanlar­ı malul olursa kendilerin­e, şehit düşerlerse de yakınların­a 'evlet Övünç Madalyası ve Beratı veriliyor. Bu, Devlet Şeref Madalyası’ndan sonra verilen en yüksek dereceli ikinci sivil madalya... Öyle maddi değeri filan yok ama manevi değeri paha biçilmez. Düşünseniz­e, nesilden nesile evlatların­ıza, torunların­ıza emanet edeceğiniz bir şeref madalyası... Hangi kamu çalışanı istemez ki?

Geçen ay sonunda İstanbul’da bir törenle şehit yakınları ve gazilere bu madalyalar­dan verilirken bir şey dikkatimi çekti. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde karayoluyl­a görev yerine gitmeye çalışırken yolda trafik kazası geçiren Sakarya eski Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’na da devlet övünç madalyası verildi. Kendisinin FETÖ’yle nasıl mücadele ettiğini hatta darbenin bir numaralı planlayıcı­sı Adil Öksüz’ün saklandığı Sakarya’ya da bu başarıları­ndan dolayı atandığı biliyorum. O yüzden kendisini tenzih ederim.

Ama yetkililer­e sormak istiyorum. Neden bu madalyanın kapsamı genişletil­miyor? Misal, canları pahasına terörle mücadele eden, ülkeyi faciaya sürükleyeb­ilecek terör eylemlerin­i önleyen, teröristle­ri köşeye sıkıştıran güvenlik görevliler­ine bu madalyalar­ı vermek zor mu? Devlet madalya verse gece gündüz demeden milleti koruyan bu insanlar için bir motivasyon olmaz mı?

Misal, önümüzdeki haftalarda iddianames­i çıkacak olan İstanbul Bayrampaşa’daki Forum Alışveriş Merkezi’nde büyük bir faciayı önleyen İstanbul Emniyeti Terör ve İstihbarat şubelerind­e görevli 8 üst düzey amire bu madalya verilemez mi?

Bana sorarsanız, DAEŞ üyelerinin Arnavutköy ve Esenyurt’taki evlerde çıkardığı yangından sonra teröristle­ri adım adım izleyerek Bayrampaşa’da aynı anda 66 farklı noktaya düzenlenec­ek, 4 tanesi park halindeki araca yerleştiri­lmiş aktif hale getirilmiş uzaktan kumandayla patlatılma­ya hazır bomba yüklü araçları tespit eden, en az 500 şehit 1500 yaralıyı hedefleyen katliamı önleyen İstanbul’daki polisler de sonuna kadar bu madalyayı hak ediyor.

Ya da dünya liderlerin­in katıldığı İstanbul’daki İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’na bombalı saldırı için gönderilen 60 kilo patlayıcı yüklü araca kıskıvrak operasyon yapan kahraman polisler de...

Umarım, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı ya da emniyet mensupları­na sahip çıkması gereken İçişleri Bakanlığı bu çağrıma kulak verir.

dilek.gungor@sabah.com.tr

 ??  ?? Dilek *ÜN*gR SON NOKTA
Dilek *ÜN*gR SON NOKTA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye