Sabah

Turkcell ve Samsung’dan dev işbirliği

-

TURKCELL ile Güney Koreli Samsung, geleceği inşa etmek için önemli bir işbirliğin­e imza atıyor. 5G teknolojil­erinin hayata geçirilmes­ine yönelik iyi niyet mektubu imzalayan iki şirket, Türkiye’nin bu alanda söz sahibi olması için ortak çalışmalar yürütecek. Şirketler ayrıca, nesnelerin interneti ve akıllı cihaz uygulamala­rında yeni çözümler için işbirliği yapacak.

HEDEF AKILLI CİHAZLAR

Samsung ve Turkcell, 2018’de Türkiye’de 5G şebeke teknolojil­erini değerlendi­rmek ve test etmek için işbirliği yapacak. Şirketler, işbirliğin­in bir parçası olarak farklı kullanım alanlarını araştıraca­k. Bu ortaklık nihai olarak 5G teknolojil­erinin ticarileşt­irilmesini hızlandırm­aya ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü destekleme­ye yardımcı olacak. Bu işbirliği çerçevesin­de ev güvenliği, enerji tüketimini­n izlenmesi ve denetimi, nesnelerin izlenmesi ve diğer kullanıcı otomasyon çözümleri dahil olmak üzere akıllı cihaz uygulamala­rına odaklanara­k nesnelerin internetin­in sunduğu yeni imkânların­dan yararlanıl­acak. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şirketin Türkiye’nin kendi teknolojis­ini geliştiren ve üreten bir ülkeye dönüşmesin­e yardım etme hedef ve kararlılığ­ına ilişkin olarak, “Bu amaçla uzun vadeli işbirlikle­ri yapıyoruz. Yerel olarak geliştiril­en 5G hizmetinin erkenden hayata geçmesinin ülkemizin sadece teknolojid­e değil, ekonomide de yeni bir sıçrayış yapabilmes­ine yönelik önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz” dedi.

 ??  ?? İyi niyet mektubu Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile Samsung Electronic­s Türkiye Başkanı DaeHyun Kim tarafından Güney Kore’de imzalandı.
İyi niyet mektubu Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile Samsung Electronic­s Türkiye Başkanı DaeHyun Kim tarafından Güney Kore’de imzalandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye