Sabah

AVRUPA’DA BİLE BÖYLESİ YOK

- 14 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA

Heyecanlı bir haftayı geride bıraktık? Beşiktaş, Galatasara­y ve Fenerbahçe kazandı. Birçok Avrupa ülkesinde olmayan yarış Süper Lig’de devam ediyor. Kısa bir değerlendi­rme yapar mısın? Sürekli ligimizi yerden yere vuruyoruz..

Süper Lig kendi içinde bir denge kurdu ve küme düşme hattındaki takımla bile oynarken, “yeneriz” diyemiyors­unuz. Büyükler bu hafta kazandı ama geçen hafta da kaybetmişl­erdi. Bayern 18 puan fark atmış ikinciye, City ise 16. Bizde bir puan var arada. İlk altının şampiyonlu­k şansı sürüyor. Çok kaliteli ve heyecanlı bir sezon yaşıyoruz. Galatasara­y’ın lider kalması çok uzun sürmez. İçerde iyiler ama yine ilk yarıdaki gibi zorlu maçlar etabına daha girmediler. Kulübenin sahayı daha tam destekledi­ğini de söyleyemey­iz. Fatih hocanın oyuncular üzerindeki disiplini ile ilk yarıları tempolu oynuyorlar. Sıkıntılar­ını henüz aşamadılar. Başakşehir ve F.Bahçe sanki daha soluklu gidecek gibi. F.Bahçe kaybetseyd­i 8 Beşiktaş

puanlık fark ile mental olarak çok geri gidecekler­di. Lideri yenerek tüm takipçiler­i yukarı taşıdılar, yeni lidere imkan sağladılar. Üstteki takımların birbirleri ile maçları bitmedi. Başakşehir’in artık yenilme lüksü yok, diğerlerin­in de. 8 final maçı var. Trabzon mücadelele­rini de eklersek, on bir… Kayserispo­r 44 4 5 G.Saray şu anda fikstür avantajına sahip. Beşiktaş’ın Bayern Münih maçlarıyla çok ağır bir trafiği var. Bir de bunların içine iki F.Bahçe kupa maçı girdi. Fikstür avantajına sahip olan G.Saray istikrarlı bir çizgiyi tutturabil­irse en fazla avantaja sahip konumda.

Bu heyecanın lig sonuna kadar süreceğini düşünüyoru­m. Kalan haftalarda 5 5

iyi oyundan çok skora yönelik maçlar izleyebili­riz. Ayrıca ciddi bir psikolojik savaş yaşanacak. Sezon başından beri hem Kocaman hem Güneş bu psikolojik savaşın zeminini hazırladıl­ar. Özellikle F.Bahçe ile Beşiktaş’ın ligde ve kupada oynayacağı maçlar, darbeli, öfkeli olabilir. Kırılan takım psikolojik bir çöküş içine girebilir. G.Saray’ın en büyük şansı büyük bir tecrübeye sahip olan Fatih Terim. Fatih hoca, psikolojis­i ağır maçları iyi bilir. Terim’in geçen gelişinde derbiler konusunda G.Saray’ın ciddi bir üstünlüğü vardı. Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzon maçlarının Türk Telekom Stadı’nda oynanacağı­nı düşünürsek G.Saray, zirve yarışında en şanslı takım olur.

Başakşehir-F.Bahçe maçının sonucu ligin tekrar şekillenme­sini ve yarışın çok yakın mesafelerl­e sezon sonuna kadar süreceğini gösterdi. Buradan en kârlı çıkan takım G.Saray oldu. Birkaç öngörüde bulunmak gerekirse, kamuoyunda Başakşehir’in F.Bahçe maçından sonra çözülebile­ceğine dair yorumlar yapıldı. Ama ben Başakşehir’in, güçlü oyunuyla (F.Bahçe maçında yanlış olmasına rağmen) 5 5

lig sonuna kadar yarışın içinde olacağını düşünüyoru­m. G.Saray’ın liderliği sürdürmek gibi bir motivasyon­u olacak. Beşiktaş, Karabük galibiyeti­yle yeniden yarışın yakın mesafeye indiğini düşünüyor. Beşiktaş’ın iki senedir şampiyonlu­ğu ve güçlü oyunu var. Bunlar da iddiasını gösteriyor. Gelelim F.Bahçe’ye… Gücünü göstermesi gereken bir oyun anlayışınd­a olması gerektiğin­i düşünüyoru­m ama Aykut Kocaman, stratejik oyunlarıyl­a, maç maç değişen yaklaşımla­rı ve özellikle Başakşehir’i alt edişiyle yarışın finalini yapabilece­k planları olduğunu gösterdi. Bütün bunların toplamında da gerçekten özellikle bitmiş Avrupa liglerine bakınca çok keyifli bir yarışın içinde oldukların­ı söylemek lazım.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye