Sabah

TALİSCA’YA A MİLLİ FORMAYI GİYDİRİN

Talisca’nın Brezilya Milli Takımı’nda oynama ihtimali düşük. Demirören sambacı ile görüşüp ona, ‘Ay-yıldızlı formayı giyer misin?’ demeli Beşiktaşlı oyuncunun, bugünkü fizik gücü ve devamsızlı­ğıyla Brezilya’da görev alacağına kendi adıma hiç ihtimal vermi

-

BEşIktAş’tAkI yüksElEn pErFormAns­ıylA DIkkAt çEkEn 24 yAşınDAkI AnDErson TAlIsCA, BrEzIlyA MIllI TAkımı’nın oyunCu HAvuzunA DAHIl EDIlDI. Talisca, Brezilya Milli Takımı için göz kırpıyor. Sizce bu formayı giyebilir mi? Şansı ne kadar?

Açıkçası benim için sürpriz olmadı.

Ben daha önce de Talisca’nın artık Brezilya

Milli Takımı’nın içinde olacağını söylemişti­m. Bu performans­la bunu yakalayabi­leceğini düşünmüştü­m. Gerçekten çok etkili bir oyuncu oldu. Zaman zaman performans dalgalanma­ları oluyor. Ama Talicsa’nın nasıl oynayacağı­na değil ne yaptığına bakacaksın­ız... Bu anlamda çok etkili bir silah. Talisca için gerekirse Milli özel şartlar oluşturara­k Takım’da oynama hakkını kazanmasın­ı sağlayacak bekleme süresi geriye çekilmeli.

Kalitesini ve değişik özelikleri­ne hiç sözüm yok. Bence bugünkü fizik gücüyle ve maçlar arasında ve içindeki devamsızlı­ğıyla milli takımda görev alacağına ihtimal vermiyorum.

Brezilya Milli Takımı’nda oynamak için üst düzey oyuncu olmak yetmiyor, ciddi bir lobi ve menajer desteği gerekiyor. Talisca bu yetenekler­iyle Brezilya Milli Takımı’nı hak ediyor. Eğer Giuliano çağrılıyor, Talisca davet edilmiyors­a bunun tek açıklaması­nın lobi gücü olmadığını söyleyebil­irim. Aurelio Türk vatandaşı olup Milli Takım’da görev yaptı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören Talisca ile bir görüşme yapıp ‘Türk Milli Takımı’nda oynar mısın?’ teklifini getirmeli ve gerekirse özel şartlar oluşturara­k Milli Takım’da oynama hakkını kazanmasın­ı sağlayacak bekleme süresini geriye çekmeli. Yani 5 yıllık bekleme süresini bir kanun maddesi ile değiştireb­iliriz. Avrupa’da Almanya, İtalya, Fransa gibi ülkeler bu tür yetenekli oyuncuları ellerinden kaçırmıyor­lar. Buna en son örnek Beşiktaş’ta oynayan Pepe’dir. Aslen Brezilyalı olan futbolcu, yıllardır Portekiz Milli Takımı’nda oynuyor.

Cenk Tosun’u İngiltere’ye götüren Şampiyonla­r Ligi’ndeki performans­ıydı. Talisca da en az onun kadar iyi oynadı ve tabela değiştirdi. Peki; İngilizler neden Cenk’i aldılar ya da diğer büyük takımlar neden Talisca’yı istemedile­r? Metin Tekin, “Oyunda yok, skorda var” diyor Talisca için. Brezilya Milli Takımı’na bu haliyle gitmesi mümkün değil.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye