Sabah

KOCAMAN’I ELEŞTİRENL­ER UTANÇTAN KONUŞAMIYO­R

Kocaman, F.BaIçe yi Ier rakibi yenecek duruma getirdi. Onu çok eleştirenl­er bile artık durumun farkına vardı, utanç duygusu sözlerini kilitliyor

-

ÖZBOSTAN: Aykut Kocaman form tutmaya başladı mı? Yoksa zaten formda mıydı?

BİLGİÇ: Aykut Kocaman’ı anlamak için, bakış açışını bilmeniz lazım. Disiplinli oyun ile defansif futbolunu birbirine yakıştıran, hücum oynamayı daha çok forvet oyuncusu ile sahaya çıkmak sanan bir grup var. Aykut hoca da bunun farkında ama kendi doğruların­ın başarıyı getireceği­ne inanıyor. Diğer seçimler ile sadece bir maçı değiştireb­ileceğini düşünüyor. Bu yüzden atak oynamak için topa sahip olmanın gerektiğin­e inandığı için, fizik gücü yüksek, baskı yapabilece­k oyuncularl­a sahaya çıkıyor. “Yıldız” denilen futbolcula­rdan da ötekiler gibi olmasa da takımın bu rüzgarının bir parçası olmalarını talep ediyor. Konyaspor, Başakşehir’den kupayı, kendi sahasında bekleyerek aldı. Fenerbahçe, Başakşehir’i rakip sahada baskı uygulayıp, oyununu bozarak yendi. Yani; bulunduğu yerden gördükleri­ni analiz ederek iki farklı taktik ile başarıya ulaşması bile onun farkını ortaya koyuyor. Yeni bir takım oluşturdu ve Fenerbahçe’yi her rakibi yenecek duruma getirdi. Onu çok sert eleştirenl­er bile artık durumun farkına vardı ama ah o utanç duygusu yok mu, sözlerini kilitliyor.

TÜZEMEN: Başakşehir maçında alınan galibiyetl­e Aykut hocanın form durumunu masaya yatırmam. Sezon başından bu yana F.Bahçe hep aynı oyunu oynamaya özen gösteriyor­du. Sadece yaşanan şanssız sakatlıkla­r kadro istikrarın­ın yakalanmas­ına F.Bahçe’de izin vermiyordu. Aykut hoca, Başakşehir maçıyla birlikte ideal 11’ini

buldu. F.Bahçe önde baskı yapan oyun anlayışıyl­a, mükemmel takım disipliniy­le ve rakiplerin­e geniş alan vermemesiy­le göz kamaştırıy­or. Giuliano’nun dönüşü F.Bahçe’nin iyi ve etkili oyununun şifresidir.

ÜRÜNDÜL: Aykut Kocaman’ın vazgeçmedi­ği ilkeleri var. Ben sezon başında kendisine bir tavsiyede bulundum, ‘Bu kadro ile önde, 3.bölgede presli futbol hayal kırıklığı yaratır’ diye. Ligin ikinci yarısında bu oyun modelinde ısrar etti. Ama bu defa kadroyu ona göre uyguladı. Mehmet Topal ve Souza ikilisi çok önemli bir sigorta. Eğer bunlardan biri olmayıp, fiziki gücü ve savunma yönleri yetersiz olan Vabuena ve Soldado ikilisiyle oyun modelini uygularsan­ız yine hayal kırıklığı olur. Aykut Kocaman bu sistemde ısrar etti ama buna uygun oyuncularl­a… Son Başakşehir maçındaki kadro düzeni buna en güzel örnek.

ÃRÃNDÃL: Aykut Kocaman sisteminde ısrar etti ve bunu uygun oyuncularl­a yaptı…

 ??  ?? '.#ahçe’de 'ernandao’nun son maçlarda yükselen bir grafiği var.
'.#ahçe’de 'ernandao’nun son maçlarda yükselen bir grafiği var.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye