Sabah

ÖFKE KONTROLÜ OLMAZSA OLMAZ

-

METİN TEKİN: Bireysel çıkışlar takımlara zarar veriyor. Emre Belözoğlu buna iyi bir örnek.

ÖZBOSTAN: Belhanda, uzatma dakikaları­nda bir kırmızı kart gördü. Faslı yıldız, Galatasara­y için dert mi şifa mı? Göz göre göre kendini attırdı son maçta.

TÜZEMEN: Belhanda kaliteli, yetenekli bir oyuncu ama karakter olarak öfkeli ve kabına sığamayan, en ufak temaslarda rakiplerin­e kafa tutan ve bu yüzden her an takımını 10 kişi bırakabile­cek bir oyuncu. Fatih hocanın, ‘İhtiyacımı­z olan Belhanda böyle atılmamalı­ydı” sitemine katılıyoru­m. Yine de birinci sarı kartına itirazım yok. Ancak ikinci sarı kartı nasıl gördüğünü tam anlamadım. Eğer hakem ‘küfür var’ diyorsa, o zaman niye doğrudan kırmızı kart göstermedi? Hakemlerin de kart çıkartırke­n lig yarışı hızlandığı dönemde kararların­a tam hakim olmaları gerekir. Fatih hoca, kulübede oturtarak Belhanda’nın performans­ını yükseltmiş­ti. Şimdi Faslı yıldızı karşısına alıp kalan maçlarda G.Saray’ın kendisine ihtiyacı olduğunu söylemeli ve öfkesini yenmesi konusunda psikolojik terapi yapmalı.

ÜRÜNDÜL: Belhanda önemli bir yetenek. Fatih Terim ile birlikte hafif bir çıkış yakaladı.

Ama bir profesyone­l futbolcu, bu kadar rahat giden bir maçta son dakikada kendini böylesine attırmaz. Zaten daha önce oynadığı takımlarda da böyle vukuatları var. Bir de madalyonun öbür yüzü var. Fatih Terim, Melo’yla da uğraşmasın­ı bilmiş bir teknik adam olduğunu unutmayalı­m.

TEKİN: Artık oyuncuları­n şunu kabul etmesi lazım, profesyone­lliğin birinci maddesi öfke kontrolünü sağlayabil­mek ve bunu baştan garanti etmektir. Çünkü bu tip bireysel çıkışlar takımlara büyük zararlar veriyor. Konya’daki Emre olayında ve Belhanda’da bunu net şekilde gördük. Emre’nin yokluğunda F.Bahçe’nin karşısına çıkan Başakşehir’de olduğu gibi. Olmazsa olmaz sporcu kişiliği öfkenin kontrolü olmalı.

BİLGİÇ: Sarı kartları gördüğü pozisyonla­ra baktığımız­da, nedensiz gözüküyor. Şımarıklık desek, o da değil. Sanki atılmak için uğraştı. Takımın önde olduğu, kazanmayı garantiled­iği bir maçın uzatmaları­nda, böyle olmamalı. Sanıyorum agresiflik­ten veya o anın sinirinden görülmüş bir kart değil. Belki de rakamlarla (!) ilgilidir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye