Sabah

Başörtülü olsan ne olur dımdızlak dolaşsan ne olur!

- 6DOLK 781$

MECzupluk BünyEyE zArArDır AmA kImI zAmAn DA “çoCuktAn Al HABErI” mEsABEsInD­E IşE yArAr. MEsElA... YAlçın Küçük BIr DEFAsınDA (PKK’nın malum siyasi partisini söz konusu ederken) şöylE DEmIştI: “Kürtlerin milletveki­llerinin kızları mini etekli . ... Bunu göreceksin­iz. Onlar bu cumhuriyet­in çocuklarıd­ır... Bizle savaşıyorl­ar. Bizimle sorunları var. Ama Kemalist’tirler (...) Hiçbirinde türban yok... Hiçbirinin kafasına ilkel şeyler koyamazsın­ız...”

BIr proJEnIn ‘sAFIyAnE’ ItIrAFıDır Bu! PKK’nın HAnGI “ihtiyaca” BInAEn HAnGI AnA rAHmInDE yEşErtIlIp HAnGI kuvözlErDE yAşAtılDığ­ının DA DışAvurumu­Dur. DAHA kEstIrmEDE­n söylEyECEk olursAk... Türk KEmAlIzm’InIn BAtı’DA yAptığını vEyA yApmAk IstEDIğInI Kürt KEmAlIzm’I Doğu’DA yApACAktı.

HEDEF BuyDu. CIA’nın ArkA BAHçEsI HüvIyEtInD­EkI DönEmIn MİT’I GünEyDoğu’DAkI DIğEr Kürt örGütlErIn­I yok EDErkEn PKK’nın önünü Açmıştı. EFEnDIm? EvEt, MİT EskIDEn BöylEyDI. İstErsEnIz şurACığA mInIk BIr pArAntEz AçAlım. DönEmIn MİT MüstEşArı KorGEnErAl FuAt Doğu, “Ben MİT müsteşarlı­ğı yapmadım, CIA’nın şube müdürlüğün­ü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop’a götür dese onu oraya götürmekle memurum...” DEmIştI.

MİT’In CIA’nın BölGE IstAsyonu olmAktAn kurtulDuğu DAHA yEnIDIr.

Bunun En BArIz GöstErGEsI DE FETÖ’nün MİT TIR’lArı “opErAsyonu­Dur.”

ŞAyEt MİT CIA’yA HIzmEt vErmEyE DEvAm EtsEyDI FETÖ opErAsyon yErInE nEzArEt EDErDI.

PArAntEzI kApAttık.

★★★

Türk KEmAlIzm’InIn BAtı’DA “irtica/mürteci” DEDIğInI, Kürt KEmAlIzm’I Doğu’DA “feodalite” DIyErEk HEDEFE koyACAktı.

FArklı koDlAnsA DA BAtı’DA vE Doğu’DA yApılmAk IstEnEn Aynı şEyDI:

MIllEtI (etnisitele­rden ve mezheplerd­en maada) mIllEt yApAn “mana iklimini” çözmEktI. HülAsA, Doğu vE BAtı’yı İslAmsızlA­ştırmAktı.

MEsElE EntEGrIstl­ErE vEyA “ham yobaz kaba softaya” vEyA “kula kulluk düzenine” IsyAn EtmEk DEğIlDI. BAmBAşkA BIr proJE DEvrEDEyDI. Yalçın Küçük’ün mEzkûr sözlErInDE­n HArEkEtlE şöylE vülGArIzE EDEBIlIrIz Bunu: “Mini etek söz konusuysa vatan teferruatt­ır...”

Bu kAFA CHP’DE toplAnıyor şImDI. YoksA... BIr oturuştA çEyrEk Domuzu mIDEsInE InDIrEn EşIylE övünEn o Il BAşkAnlArı, EzAnDAn rAHAtsız olAn, “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloGAnınDA­n GıCık kApAn o pArtI mEClIs üyElErI, TürkIyE kImI ülkElErlE sAvAşA GIrErsE TürkIyE’DEn yAnA DEğIl o ülkElErDEn yAnA olACAğını söylEyEn o mIllEtvEkI­llErI CHP’DE kArşılık BulAmAzDı.

★★★

Şükür kI şükür, GlADyonun toplumun ArAsınA koyDuğu tüm FItnE sEtlErI BIr BIr yıkılDı.

YurtsEvEr KEmAlIstlE­r, PKK’yA “tErör örGütü” DIyEmEyEn YAlçın Küçük’E, “senin zihniyetin de PKK’nın kazdığı hendeklere gömüldü” DEmEyE BAşlADı.

VAtAnımız BölünECEk, pArAmpArçA EDIlECEk AmA BIz BAkACAğız kızlArı mInI EtEklI mI BAşörtülü mü, HE mI?

VAtAnımız IşGAl EDIlECEk BIz “yAşAm tArzı” DErDInE DüşECEğIz, öylE mI? HAyır, AslA...

YAşAyACAk BIr vAtAnın yoksA, IşGAlCIlEr­InE kuyruk sAllAyArAk DolAşACAks­An, yAnI köpEklEşEC­EksEn, sAçınDAn topuğunA kApAnsAn nE olur DımDızlAk çıplAk GEzsEn nE olur.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye