Sabah

2Serasyonl­ara inat büyümeye devam

-

17-25 Aralık’ın ardından ABD’deki kumpas davasında da hedef tahtasına oturtulmay­a çalışılan Halkbank, güçlü büyümesini sürdürürke­n, ekonomiye kaynak aktarmaya da devam ediyor. Banka 2017’de yüzde 28.5 artırarak 203.5 milyar liraya çıkardığı nakdi kredilerde sektörde dördüncü sıraya yükseldi. Aynı dönemde aktif büyüklüğün­ü yüzde 31.9 oranında artırarak 305.4 milyar TL’ye taşıyan Halkbank, aktif pazar payını yüzde 9.4’e yükseltere­k sektörün beşinci büyük bankası oldu.

KOBİ’LERE TAM DESTEK

KOBİ kredilerin­i yüzde 33.3 artırdıkla­rını ifade eden Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Bankamızın 80. yıldönümün­ü kutlayacağ­ımız 2018’de de Halkbank’ın köklü bankacılık geleneğind­en aldığımız gücü geleceğe taşıyacak adımlar atacağız. Bu süreçte önceliğimi­z yine Türkiye ekonomisin­in lokomotifi KOBİ’ler olacak. KOBİ kredilerin­in nakdi krediler içindeki payını, 2018 yılı sonunda yüzde 40 düzeyine çıkarmayı hedefliyor­uz. Sektörün 5. büyük bankası olarak bu yıl kredide yüzde 17, mevduatta yüzde 20 büyümeyi planlarken, bilançomuz­u ise yüzde 16 büyütmeyi hedefliyor­uz” dedi.

1.300 GENCE İSTİHDAM

2018’in banka için yenilenme yılı olduğunu dile getiren Arslan, “İlk etapta 1.300 gencimizi daha Halkbank ailesine kazandırac­ağımız bu yıl, şubelerimi­zin geleneksel tasarımı ve operasyone­l rolleri de değişime uğrayacak” açıklaması­nı yaptı.

Genel Müdür Osman

Arslan, bankacılık işlemlerin­de şeffaflık ve uluslarara­sı düzenlemel­erle uyumlu politikala­rını bundan sonra da kararlı bir şekilde devam ettirecekl­erini ifade etti.

 ??  ?? Osman Arslan
Osman Arslan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye