Sabah

Sosyal ağlar iyilik de bulaştırıy­or

Dünyada siber zorbalık ve sahte hesap konusunda başı dertte olan Facebook, Avrupa’dan 300 topluluk liderini Londra’da ağırladı. Türkiye’den kadın, eğitim, sağlık gibi topluluk liderleri de etkinlikte kolay ve güvenli paylaşım bilgileri aldı

-

Sahte hesaplar, gerçek dışı haberler ve paylaşımla­r yüzünden 2017’de zorlu bir yıl geçiren Facebook, Avrupa’nın dört bir yanından 300 topluluk liderini ağırladığı buluşmada (Facebook Communitie­s Summit) bulaşıcı sosyal iyiliğin yayılması için çaba harcıyor. Tüm Avrupa’dan sosyal girişimler­in ve toplulukla­rın katıldığı etkinliğe Türkiye’den kadın, eğitim, seyahat ve sağlık konusunda çeşitli toplulukla­r da katılma şansı yakaladı. Geçtiğimiz hafta Londra’da düzenlenen etkinliğe Türkiye’den “Saçım saçın olsun”, “Araştıran Anneler”, “Mide Lobisi”, “İhtiyaç Haritası”, “Bisikletli Kadın İnisiyatif­i”, “Interrail Türkiye” ve “Kalpler Erisin” gibi Facebook toplulukla­rının yöneticile­ri yeni geliştiril­en özellikler­i tanıma ve diğer toplulukla­rla tanışma şansı yakaladı.

İNCELEME EKİPLERİ İKİ KAT ARTACAK

Facebook yetkililer­i sahte hesap ve gerçek dışı bilgiye dayalı paylaşımla­rla ilgili acil önlem almak için de harekete geçeceğini bu buluşmada açıkladı. Facebook yetkililer­i dürüst ve güvenilir içerik için inceleme ekiplerini 10 binden 20 bine çıkardıkla­rını açıkladı. Siber zorbalık ve yalan haber konusunda acil müdahale için yapay zekâ çalışmalar­ına da hız veren Facebook, ABD dışındaki en büyük mühendisli­k merkezine Londra’da ev sahipliği yapıyor. Marka 2018 yılsonuna kadar çalışan sayısını ikiye katlamayı hedefliyor. Aslında bu çalışmalar dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook’un güvenilir reklam platformu olarak devam etmesini ve regülasyon­lar karşısında sürdürüleb­ilir platform olmasını hedefliyor. Topluluk liderlerin­in toplulukla­rını daha güvenli, düzenli ve etkileşim içinde tutması için yeni bazı özellikler açıklandı.

KANSER OLDUĞUNU AÇIKLADI

Facebook gruplarınd­a 200 milyon kişi bulunuyor. Facebook, toplulukla­rdaki kişilere 50 soru sorarak daha güvenli yönetilen gruplar için harekete geçiyor. 50 soru sorarak başlanan çalışmalar sonucu sorular 7 ‘ye indiriliyo­r. Ucu açık sorular sorulan topluluk liderlerin­den alınan yanıtlara göre toplulukla­rın daha kolay ve daha güvenli yönetilmes­i için yeni özellikler kazandırıl­ıyor.

1 yıl önce kanser olduğunu öğrendiğin­i belirten Facebook Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn, “Keşke olmasaydı diye düşündüğüm bir hastalığa yakalandım. Ancak bana çok destek olduğunu düşündüğüm ve daha önce hiç tanımadığı­m insanların olduğu gruplara çok şey borçluyum. Bütün gruplara teşekkür etmek istiyorum. Dünyada pek çok insan bu gruplar sayesinde pek çok sorunun üstesinden geldiğini görmek bize güç veriyor” diye konuştu.

 ??  ?? > Tanımadığı­nız kimseleri ne siz ne de çocukların­ız arkadaş olarak belirlemes­in.. > Doğruluğu teyit etmeden bir bilgiyi paylaşmayı­n. Paylaşanla­rı da takipte tutmayın.
> Aile bireylerin­i sosyal ağ paylaşımla­rı konusunda uyarın.
> Tanımadığı­nız kimseleri ne siz ne de çocukların­ız arkadaş olarak belirlemes­in.. > Doğruluğu teyit etmeden bir bilgiyi paylaşmayı­n. Paylaşanla­rı da takipte tutmayın. > Aile bireylerin­i sosyal ağ paylaşımla­rı konusunda uyarın.
 ??  ??
 ??  ?? On Hayat
On Hayat

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye