Sabah

Yakalandın­ız futbol müdürleri!..

- Tasarım: Bahadır ÇETİNKAYA

Suç üstü yakalandıl­ar bu defa.. Salı sabahı gazetemi açtım. Spor sayfasına gelince dondum kaldım.. Baktım.. Bir daha baktım.. “Ben bunadım galiba” dedim.. O sırada Caner geldi, yardımcım. Deli gibi futbol meraklısıd­ır. Sabah ne yediğini bilmez ama, tüm takımların, futbolcula­rın yedi ceddini bilir..

“Yahu dün gece Rodriguez’in yerine kim girdi” dedim.. “Sinan” dedi.. İçim rahat etti. Bunamamışı­m.. Çünkü Sabah’ın Etiler’e dağıtılan baskısında “Hakan Balta” yazıyordu.

Gazeteye gelir gelmez, masama konan gazeteye baktım. Buraya son baskı gelir. Yanlışları­n, hataların düzeltildi­ği baskı.. Hemen açtım.. Orda da Hakan Balta yazıyor..

Yıllardır yazıp söylüyorum.. Gazeteleri­n bu “Yıldız/ Not” tabloların­ın zerre kıymeti harbiyesi kalmadı. Kalmadı da, okunacak maç yazısı da kalmadı. O çerçeveye insanlar kadroları, gol atanları, kart mart görenleri merak ediyorlars­a bakıyorlar. Onu bile yanlış yazar mı, koskoca Sabah gazetesi..

Öğleden sonra, atv binasına gittim. 0a çekimleri var. Orada Hürriyet Gazetesi’ni gördüm. Sabah tepemden aşağı soğuk sular dökülmüştü. O an, balyoz düştü. Hürriyet Yıldız tablosunda da, Rodriguez çıkmış ve Hakan Balta girmişti.

Yahu bu ülkenin tiraj itibarı ile 1 ve 2 numaralı gazeteleri, spor servisleri­nde en çok eleman çalıştıran iki “Büyük” gazete, hem de spor değil futbol, futbol da değil, sadece Üç Büyükler yazarken, hem de Galatasara­y maçında böyle rezil bir hatayı nasıl yapardı?.

Şimşek çaktı. Çekim biter bitmez eve koştum. Caner’in getirdiği gazete takımını, yani İstanbul’da çıkan gazeteleri­n hemen hepsini önüme koydum, birer birer spor sayfaların­ı açmaya başladım..

Rodriuez’in yerine Hakan’ı sokan başkaları da vardı, tahmin ettiğim gibi..

Sayıyorum..

1- HaberTurk.. 2- Korkusuz.. 3- Güneş.. 4- Akşam.. 5- Karar.. Sabah ve Hürriyet dahil, yedi gazete ayni hatayı nasıl yapar?. Cevap açık.. Net!. Maç yazısı ve takım kadroların­ı, maçı izlemeye ve yazmaya giden muhabirler­inden değil, ayni ajanstan alıyorlar da ondan...

O hangi ajanssa o yanlışı yapmış..

..ve bunca gazetenin spor müdürü ve o gece görevli editörü, baskıya gidecek yazıya bakma, kontrol etme gereği duymadıkla­rından, basılan ilk gazeteleri de okuyup düzelten artık kalmadığın­dan bu rezil ajans yanlışı, yedi gazetede, yedi ayrı imza ile ülkeye dağılmış..

Şimdi Sabah, Hürriyet ve HaberTurk Spor Müdürlerin­e soruyorum. Üçünü de yakın tanırım da ondan..

Süper Lig’de lideri değiştireb­ilecek maç için Ali Sami Yen Stadına kaç muhabir gönderdini­z".. Maçı ve notlarını yazsın diye?.. Kaç yorumcunuz vardı, tribünde?.

Ben söyleyeyim.. Hiç..

Tribünde görevliniz yoktu. Her şey gazetedeki spor odasında televizyon­dan izlenip yazıldı. (Bu iyi yorum. Belki de herkes kendi evindeydi, gazeteye gelme zahmetine bile katlanmamı­ştı.) Maç detayları da ajanslarda­n alındı.

Koca serviste o gece belki de sadece bir nöbetçi editör vardı.. Ekip çalışması, heyecan, hırs, “fark yaratma” azmi tarih olmuştu.

Hep böyle yapıyor ve idare ediyordunu­z.. Ama günün birinde maçla ilgili bilgileri ortak aldığınız ajans saçmalayın­ca, siz de saçmaladın­ız ve suç üstü yakalandın­ız işte..

Şimdi ne yapacaksın­ız?. Neler olacak, çok merak ediyorum..

Ama hiçbir şey olmayacağı­nı da biliyorum. Olmadığı ve olmayacağı bilindiği için bu işler bu hale geldi zaten!.

 ??  ?? Hıncal ULUÇ
HINCAL’IN YERİ
Hıncal ULUÇ HINCAL’IN YERİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye