Sabah

Kürt düşmanı Fetullahçı­lıktan FETÖ’cü hevalliğe...

-

Fetullahçı­lar sinsi sinsi hedeIlerin­e yürürken ne olmuştu da harekete geçmişlerd­i?

Bu sorunun cevabını ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde bir PKK devleti kurdurmak için çabaladığı bu günlerde daha iyi anlayabili­yoruz.

Hayır, 15 Temmuz’dan bahsetmiyo­rum. O başka. Zira o gece yaşanan yaralı bir domuzun son hamlesiydi.

Sözünü ettiğim, dözüm Süreci öncesinde siyasi iradeye ve doğrudan projeyi yürüten MİT’e yönelik Fetullahçı operasyonl­arın yapıldığı günler.

Biraz düşününce hatırlayac­ağınız şeyler işte...

Başbakanlı­k’a ve hatta siyasileri­n evlerine yerleştiri­len böcekler...

Erdoğan hastanedey­ken MİT Müsteşarı’nı tutuklamay­a yönelik girişimler...

Evet, korktuklar­ı Türkiye’nin PKK’ya silah bıraktırma projesinin bu kez yerli olmasıydı; üstelik ABD’nin aracılığı olmadan! yargı ve polisteki otonom yapılarıyl­a Kürt seçmenin kanına dokunacak işlerin altına imza attılar.

Sanırım onlarca HDP’li siyasiye plastik kelepçe takılarak çekilen pozların bölgede billboardl­ara asılması bu provokasyo­nların en akılda kalıcı olanıydı.

Sonunda istedikler­ini aldılar.

HDP ve Kandil, ağzına Suriye’nin kuzeyinde çalınan bir parmak balla masayı devirdiler. Nasıl olsa ABD’leri kendilerin­e Suriye’de devlet kuracaktı... Türkiye’deki “demokratik özerkliği” kim ne yapsındı değil mi?

O günlerde fütursuzca kriminal izler bırakarak afişe olan Fetullahçı­lar yargının konusu oldular. FETÖ diye anılmaya başladılar. Ve bu süreçten sonra daha da hırçınlaşı­p 15 Temmuz’da o kanlı maceraya kalkışacak kadar çığırların­dan çıktılar.

Bu ad ve hal onlara, HDP’nin ve hatta kimi sol çevrelerin dostluğunu getirdi. Fetullahçı­lar, başlamasın­a Fiili ittifaklar kuruldu. Çünkü

PKK ya da FETÖ fark etmezdi. engel olmadıklar­ı Çözüm

Sandıkta devrilemey­en iktidara Süreci’nde de provokasyo­nlarına bel altı da olsa vuran devam ettiler.

altın bulsundu.

Bu kez görevleri, silah bırakmaya

Köprünün altından ne bulanık ikna olmaya başlayan sular aktı...

Kandil’in karşısına HDP’yi Dün baktım sosyal medyada çıkartıp doğuda tabandan PKK silah bırakmasın da sıkıştırma­ktı... Tabii ki bir ABD onları Suriye’de kullansın yandan da batıda, sürece tepki diye yıllardır çırpınan duyması muhtemel milliyetçi FETÖ’cüler yine “AIrin savunkesim­leri kışkırtmak... ması” saflarında­ydılar...

Bunun için de en iyi bildikleri Belli ki Kürt düşmanı ırkçı istihbarat yöntemleri­yle provokasyo­nlara liderlerin­in öğütlerini unutmuşlar­dı... başladılar. ABD’nin kukla devleti için

Bir yandan aydınları ve değil hâlâ kendi hakları için medya aracılığıy­la “Devlet savaştığın­ı düşünen “hevallerle” PKK’ya alan açıyor” propaganda­sı cilveleşiy­orlardı. yaptılar. Öte yandan Ne büyük zavallılık ama... melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder.

(1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye