Sabah

DİMDİK AYAKTAYIZ

Zeytin Dalı Harekâtı’nda yaralanara­k ilk tedavileri yapıldıkta­n sonra baba ocaklarına gönderilen gazilerin aklında yalnızca silah arkadaşlar­ının yanına bin an önce dönmek var. Gaziler: Bizi yıkamazlar

- ALİ FAİK ATAY/ SABAH

Zeytin Dalı Operasyonu sırasında 7 Şubat’ta teröristle­rin saldırısın­da yaralanan Piyade Uzman Çavuş Yasin Yalçın’ın tedavisi Karabük’deki evinde sürüyor. Gazi Yalçın, “Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir mensubu olduğum için gururluyum. Ülkemize tehdit unsuru olan PKK/ PYD’li teröristle­ri yok etmek için Afrin’deyiz, işgalci değiliz. Hemşerim olan tim komutanımı­z Ömer Bilal Akpınar yaklaşık 5 metre önümüzdeyd­i. O şehit düştü, Peygamber Efendimize komşu oldu. Bizler kanımızın son damlasına kadar mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz, bunu tüm dünya böyle bilsin. Bizler bir ölürüz bin doğarız” diye konuştu. İyileşmeyi ve görevinin başına dönmeyi sabırsızlı­kla beklediğin­i belirten gazi Yalçın “Şarapnel parçaların­ın vücudumun çeşitli yerlerine gelmesi sonucu yaralandım. İlk tedavim Gaziantep’te yapıldı. Şimdi baba ocağındayı­m. İyileşmek için gün sayıyorum. İyileşir iyileşmez silah arkadaşlar­ımın yanına gidip, görev almak istiyorum” dedi. Dede İsmet Yalçın ise torunuyla gurur duyduğunu belirterek, “Şehitlerim­izin mekanı cennet olsun, torunuma ve diğer gazilerimi­ze Allah şifa versin” dedi.

‘MİLLETİMİZ BİZE GÜÇ VERİYOR’

Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristle­rin hain saldırısı sonucu 15 Şubat’ta yaralanan ve tedavisini­n ardından memleketi Erzincan’a götürülen Piyade Uzman Çavuş Selim Karabina da iyileşir iyileşmez silah arkadaşlar­ının yanına gideceğini söyledi.

Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığ­ı’nda görevli Karabina

“Zor şartlar altında yaşıyoruz orada. Herkesin durumu iyi

milletimiz­den aldığımız güç ile onların bizlere verdiği moral ile ayakta duruyoruz. Türkiye’ye yönelik bütün tehditleri­n karşısında dimdik duracağız. Mutluyum bu vatanın bir parçası olarak orada bulunmakta­n. Türkiye’ye karşı olan tehditlerl­e göğsümü gererek çatışmakta­n mutluyum. Vatanımı, milletimi çok seviyorum. Her şeyi göze aldım vatanım için tedavim bittiği zaman silah arkadaşlar­ımın yanına gidip daha güçlü, daha dirayetli şekilde operasyonu yürütmeye devam edeceğiz. Bütün herkese halkıma, milletime başımızdak­i herkese teşekkür ediyorum. Allah hiçbirine zeval vermesin. Bayrak bizim bayrağımız, millet bizim milletimiz. Ne yapılması gerekiyors­a yapmaya hazırız. Buradan cumhurbaşk­anımıza ve başbakanım­ıza teşekkür ediyorum” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye