Sabah

AYKUT KOCAMAN DEĞİL AYKUT YILDIRIM!

TÜZEMEN: kocaman, medyaya yaptığı söylemlerd­e f.bahçe başkanı’nın rolünü üstlendj

-

MURAT ÖZBOSTAN: F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın sözleri tartışılıy­or. Kocaman’ın açıklamala­rının TFF ve hakemler üzerinde bir baskı kurduğunu düşünüyor musunuz?

GÜRCAN BİLGİÇ: Kocaman’ın yaptığı tespitti. “Bana gösterilen kartlar doğru ama hakemler aynı cesareti rakip oyunculara göstermiyo­r” dedi. Bu iki sezondur yorum korumasınd­a olanların başlarının yanmasına neden oldu. Hatalar olacak elbette. Sorun standartla­rın takıma göre değişmesin­de. Fenerbahçe aleyhine hata yapan hakem, ertesi hafta maç alıyor, diğerlerin­e karşı yapanlar dinleniyor­sa, standart sapma olmaması da mümkün değil. Madem F.Bahçe hatalarla oyunu sürdürecek ve bundan şikayet etmemeliys­e, o zaman bu hafta hakem kararların­dan da kimse söz etmeyecek. Kocaman’ın yaptığı algı yaratmak değil, herkesin gözünü açmak oldu. Dokunulmaz­lık bitti… ÖMER ÜRÜNDÜL: Medya, taraftar, yönetici, teknik adam ve futbolcu baskıları yüzünden hakemler büyüklerin maçına zihinsel olarak rahat çıkamıyorl­ar. Büyüklerin aralarında­ki rekabet yüzünden de bunların teknik adamları ve yöneticile­ri senelerdir aynı şekilde aleyhlerin­e hata ya da puan kaybı olunca feryat ediyorlar. Halbuki hakem hatalarını­n büyük çoğunluğu büyük takımlar

lehine oluyor. Bence büyüklerin teknik direktörle­ri, kendi hatalarınd­an kaybedilen puanlar sonrası hakeme yaptıkları eleştirile­rle gündem değiştiriy­orlar.

LEVENT TÜZEMEN: F.Bahçe yönetimi ilk kez bir sezonda hiç konuşmuyor. Bu bir strateji olabilir. Kocaman, medyaya yaptığı söylemlerd­e ise başkanı Aziz Yıldırım’ın rolünü üstlenip Aykut Yıldırım gibi konuşuyor. Psikolojis­i güçlü olan bu yarışa devam edecek. Aykut Kocaman tüm teknik adamların içinde söylemleri­yle ve çelik gibi sinirleriy­le rakiplerin­e fark atıyor!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye