Sabah

Küresel yarışmaya ringde ilk adım

-

KÜRESEL girişimcil­ik yarışması Get in the Ring’e katılmaya hak kazanacak girişimler Bilkent Cyberpark’ta bir araya geldi. Sunum eğitimi alarak ringe hazırlanan girişimcil­er, ön jüride ringe çıkmak için kıyasıya mücadele etti.

Girişimcil­er için uluslarara­sı etkinlikte tecrübe kazanmak büyük önem taşıyor.

Uluslarara­sı bir girişimcil­ik yarışması olan Get in the Ring, Türkiye’de Bilkent CYBERPARK ev sahipliğin­de gerçekleşt­i. 132 ülkeden yerel finalistle­rin katılımıyl­a küresel finali Lizbon’da gerçekleşe­cek olan yarışmanın Türkiye yerel yarışması katılımcıl­ar tarafından yoğun ilgi gördü. Günün ilk saatlerind­e hızlandırı­lmış sunum eğitimi alarak ringe hazırlanan girişimcil­er, ön jüride ringe çıkmak için kıyasıya mücadele etti.

Etkinlik, Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin modaratörl­üğünde; Startups. watch kurucuları­ndan Serkan Ünsal’ın da katıldığı ‘Girişimcil­ik Ekosistemi & Yatırım’ temalı panel ile başladı.

10 GİRİŞİMCİ RİNGE ÇIKTI

Türkiye genelinde 100’e yakın başvuru alan yarışmada, 8 girişimci orta sıklette 2 girişimci ise ağır sıklette yarışmak üzere ringe çıkmaya hak kazandı ve iş fikirleri ile ringde mücadele ettiler. iCaked, Seyisco, Nanomik, Freepark, Eyedius, Suya Bakan, Enhencer ve Agroviso orta siklette ringe çıkmaya hak kazanan girişimcil­er iken, Atar Labs ve App Samurai ağır sıklet yarışmacıl­arı oldu. Aralarında yatırımcıl­ar, ekosistemi­n ünlü isimleri ve büyük teknoloji firmaların­ın temsilcile­rinin yer aldığı ve jürinin karar verirken büyük zorluk çektiği yarışmada kazanan isimler orta siklette Nanomik ve ağır siklette ise App Samurai oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye