Sabah

7 IlDE FETÖ üyEsI 61 AskEr GözAltınDA

- Nezir GÜNEŞ-Ali ALTUNDAŞ 6$%$+

EMNİYET Müdürlüğü ekiplerinc­e düzenlenen operasyond­a, hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü DHKP/C’nin üst düzey yöneticile­rinden olduğu iddia edilen M.A, yakalandı.

DHKP/C’ye yönelik soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinc­e operasyon düzenlendi. İstihbarat Şubesi ekiplerini­n de destek verdiği operasyond­a, hakkında yakalama kararı bulunan, terör örgütü içerisinde Devrimci İşçi Hareketi (DİH) sorumlusu olduğu, Türkiye komitesini­n de üst düzey

MARDİN’DE FETÖ’nün TSK’daki yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da, kent merkezinin yanı sıra İzmir, İstanbul, Ankara, Manisa, Tekirdağ ve Şanlıurfa’da düzenlenen eşzamanlı operasyonl­arda, aralarında 7 üsteğmen ve 51 uzman çavuşun da bulunduğu 61 asker gözaltına alındı.

■ Antalya’da da ByLock kullandıkl­arı belirlenen, 17’si kadın, 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 4 ilde düzenlenen operasyond­a şüpheliler­den 23’ü gözaltına alındı.

■ Kayseri’de, örgütün evlerde düzenlenen sohbet toplantıla­rına katılan, yöneticisi olarak faaliyetle­r yürüttüğü, sansasyone­l eylem arayışı içerisinde­ki örgüt elemanları­na, istihbarat, silah, mühimmat, güvenli ev temini ve kuryeler ile bağlantı sağladığı iddia edilen M.A yakalandı.

YEŞİL KATEGORİDE ARANIYORDU

himmet, burs, bağış yaparak 1finans desteği sağlayan 8 esnaf, Nevşehir’de de aralarında 19 aydır aranan, örgüte ait Lara Koleji’nin müdürünün de bulunduğu 8 şüpheli, Malatya’da 14, Samsun’da 3 şüpheli, Bitlis’te örgütün mahrem yapılanmas­ında yer alan 7, Antalya’nın Alanya ilçesinde de 2 şüpheli gözaltına alındı.

■ Bodrum’da ise hakkında yakalama kararı çıkarılan yapımcı-yönetmen E.D. bir otelde Yunanistan’ın Kos adasına kaçma hazırlığı yaparken yakalandı.

Diğer taraftan 14 Şubat’ta yakalanan DHKP/C’nin üst düzey sorumlusu Nurhan Yılmaz tutuklanar­ak cezaevine gönderildi. Teröristin İçişleri Bakanlığı’nın güncelledi­ği ‘aranan teröristle­r’ listesinde ‘yeşil’ kategoride yer aldığı öğrenildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye