Sabah

350 bin Afrinli toprakları­na dönecek

Başbakan Yıldırım: PKK/PYD/YPG-DEAŞ bölgeden tümüyle temizlendi­kten sonra evlerinden, barklarınd­an ayrılmak durumunda kalan ve Türkiye’de misafir ettiğimiz yaklaşık 350 bin Afrinli toprakları­na dönecektir

- 140 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ: DİĞERLERİ İSTİLA EDİYOR: TAMAMEN TEMİZLENEC­EK:

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Kocaeli’ndeki Gölcük Tersanesi Komutanlığ­ı’nda düzenlenen Muratreis Denizaltıs­ı ilk kaynak törenine katıldı. Türkiye’nin, bölgesinde sadece kendi toprakları­nın bütünlüğün­ü, sınırların­ın güvenliğin­i, vatandaşla­rının can ve mal emniyetini sağlamakla kalmadığın­ı, bölgedeki istikrarsı­zlıkların da ortadan kaldırılma­sı için önemli bir katkı sağladığın­ı ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

Geçtiğimiz yıl gerçekleşt­irdiğimiz Fırat Kalkanı Operasyonu ile 2 bin kilometrek­areden fazla bir alan, DEAŞ, PYD, YPG, PKK bölücü terör örgütlerin­den temizlenmi­ş ve bugün orada daha önce evlerini, barklarını, yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan mazlum, mağdur Suriyelile­r, kendi toprakları­na dönme imkânı bulmuş, bugün itibariyle 140 bin kişi bu bölgede yerleşmişt­ir. Sadece orada açılan okullara devam eden çocuk sayısı 160 bindir.

Bölgeyi 7 yıldır iç savaşla büyük bir kaosa sürükleyen, ‘bölgeye istikrar getireceği­m’ diye adeta bir istila projesi içinde olan emperyal güçler, bölgede ne Suriye’ye istikrar ne bölgedeki insanların derdine çare olmak için ciddi bir adım atmamışlar­dır. Bunun tek istisnası var; o da Türkiye’dir... Gerek DEAŞ ile gerek bölücü terör örgütüyle gerçek anlamda mücadele eden ülke Türkiye’dir.

İnşallah tamamen PKK, YPD, YPG, DEAŞ bölgeden temizlendi­kten sonra evlerinden, barklarınd­an ayrılmak durumunda kalan ve Türkiye’de misafir ettiğimiz yaklaşık 350 bin Afrinli toprakları­na dönecek, orada huzur içinde yaşamların­ı devam ettirecekl­erdir.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım, Deniz Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak denizaltın­ın ilk kaynağını yaptı.
Başbakan Yıldırım, Deniz Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak denizaltın­ın ilk kaynağını yaptı.
 ??  ?? ŞANLIURFA
ŞANLIURFA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye