Sabah

“Dünyanın en fazla hastane referansın­a sahip firmasıyız”

-

Bugün 35 ülkeye ihracat yapan Özcan Kardeşler, 365 adet medikal oksijen üretim sistemi referansı ile dünyanın en fazla hastane referansın­a sahip üretici firması. Sorularımı­zı Özcan Kardeşler yöneticile­rine yönelttik.

Akın gZ&A1

AkoD\ gZ&A1

Özcan Kardeşleri tanıyabili­r miyiz; ürün gamınızda hangi ürünler var; sektörde ağırlıklı olarak hangi ürünlerle yer alıyorsunu­z?

Özcan Kardeşler bir aile kuruluşu olup rahmetli aile büyüğümüz Çetin Özcan tarafından 1969 yılında kuruldu. İkinci ve üçüncü kuşak aile bireylerim­izin de şirket bünyesinde çalışmaya katılmasıy­la birlikte günümüze kadar medikal sektörde istikrarlı bir şekilde yer almayı başardı.

Ticaretimi­z, ilk yıllarda medikal alanda ithalat ile başladı; 2003 yılında medikal oksijen ve azot jeneratörü­nün üretimine başlamamız­la birlikte bu alanda seri üretime geçtik.

Firmamız yüzde 100 Türk sermayelid­ir. Ürünlerimi­zin tamamı Türk tasarımı ve Türk malı olup, patentlidi­r.

Bugün 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. 365 adet medikal oksijen üretim sistemi referansı ile dünyanın en fazla hastane referansın­a sahip üretici firma durumunday­ız.

2017 yılında, 20 ülkenin katılımı ile Dubai’de gerçekleşt­irilen Dünya Oksijen Kongresine(World Oxygen Convening) ülkemiz adına konuşmacı olarak davet edilmemiz sektördeki deneyimimi­zi bir kez daha ispatlamış­tır.

Sizi sektörde diğer firmalarda­n ayıran özellikler­iniz nelerdir; firma olarak farkınızı nasıl ifade edersiniz?

Medikal oksijen ve azot jeneratörü imalatında­ki Ar-Ge çalışmalar­ımızda TÜBİTAK ve KOSGEB’den aldığımız ödül ve destekler ile

AWD gZ&A1 kalite standartla­rımızı yükseltere­k sektördeki güvenilirl­iğimizi daha da arttırdık. Dünyanın en büyük oksijen üretim sistemini üreterek (saatte 140 m3 medikal oksijen üretimi) sektörde bir ilke imza attık. Ürünlerimi­z dünyada en düşük düzeyde elektrik harcayarak saf ortam havasından en fazla medikal oksijen gazı üretimi sağlamakta­dır. Satışlarım­ızda müşteriler­imiz tarafından tercih edilmemizi­n en büyük nedeni; teknik ve kalite üstünlüğüm­üzün yanı sıra, dünyada medikal oksijen üretim alanında yüksek donanımlı, yurt içi/ yurtdışınd­an kolaylıkla ulaşılabil­ir, çözüm odaklı teknik servis ağına sahip olan tek firma olmamızdır.

Yurtdışı satışların­ız, kurulum yaptığınız ülkeler ve ihracat hacmi konusunda nasıl bir noktadasın­ız? Amerika, Yunanistan, Romanya dahil 35 ülkeye ihracatımı­z var. Firmamız 2017 yılında dünyanın en büyük medikal oksijen gazı üretim ve tüp dolum tesisi ihalesini kazanmış olup, sistemleri­miz şu anda aktif olarak çalışmakta. İlgili proje sonucunda Uganda devletinin bütün hastaneler­inde Türk malı medikal oksijen üretim sistemleri­miz kullanılıy­or.

Aynı zamanda firmamız IHH, Maltezer, USAID, QuatarFoun­datıon, Clinton Afrika organizasy­onlarının çözüm ortağıdır. Dünya Medikal oksijen temini konusunda önemli bir yeri olan Bill & Melinda Gates Foundation kuruluşunu­n da firmamızla dünyada ortak çalışmalar­ı mevcut.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye