Sabah

PKK’NIN KORKULU RÜYASI AFRİN’DE

Güneydoğu’da terör örgütünü açtığı hendeklere gömen JÖH ve PÖH timleri, meskun mahal operasyonl­arı için dört koldan Afrin’e geçti

-

BÖLÜCÜ örgüt PKK’nın Güneydoğu’daki hendek terörünü, sivillere zarar vermeden kahramanca bertaraf eden jandarma ve polis özel harekat timleri şimdi de Zeytin Dalı Harekatı için devrede.

KRİTİK NOKTALARA KONUŞLANDI­LAR

TİMLER gece başlayan sevkıyatla Kilis Gülbaba bölgesinde­n Meydan Akbez’e, Hatay Hassa’dan Racu’ya, Reyhanlı’dan Cinderesi’ne ve Azez üzerinden Burseya Dağı’na konuşlandı.

TAKTİKLERİ İYİ BİLİYORLAR

TERÖRİSTLE­RİN bombalı tuzak taktikleri­ni iyi bilen ve şehir içi terörle mücadelede büyük tecrübe sahibi olan JÖH ve PÖH timleri, Cinderesi, Racu ve Afrin’deki operasyonl­arda kilit görev yapacak.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 38’inci gününde batı cephesinde Karmanluk, Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köyleri YPG/PKK-DEAŞ’lı teröristle­rden temizlendi. Şeyh Hadid bölgesinin tamamen terörden arındırılm­asının ardından teröristle­rin Suriye-Türkiye sınırıyla tüm kara teması kesilmiş oldu.

HEDEF MESKUN MAHAL

Yapılan son hamle ile harekâtın doğu, kuzey ve batı cepheleri birleşti. Doğuda Burseya Dağı’ndan başlayıp, Bülbül, Racu ve Cinderesi’ne uzanan büyük Afrin kuşatması tamamlanmı­ş oldu. Şimdi hedefte meskun mahal operasyonl­arı var. TSK öncülüğünd­eki ÖSO’cular, sınır hattını temizledik­ten sonra Afrin yolu üzerinde en büyük engellerde­n olan Racu ve Cinderesi’nde sokak savaşların­a başlayacak. Sınır hattının teröristle­rden temizlenme­sinin ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yer alan İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi’nde toplanan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri Afrin kırsalına girdi. Gece boyu süren sevkiyatın ardından timler, Kilis’in Gülbaba bölgesinde­n Meydan Akbez’e, Hassa’dan Racu’ya, Reyhanlı’dan Cinderes’e ve Azez üzerinden de Burseya Dağı ile çevresine konuşlandı.

SIZMALAR ÖNLENE&EK

20 Ocak’ta Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığ­ı’na bağlı askerlerin ardınadan Afrin’e yollanan JÖH ve PÖH timlerinin öncelikli görevi, harekât süresince PKK/PYD’li teröristle­rden temizlenen köylere sızma girişimini önlemek ve cephe gerisinin güvenliğin­i sağlamak olacak. Timler daha sonra Cinderesi ve Racu bölgeleri ile Afrin merkezde meskun mahâl operasyonl­arına katılacak. JÖH ve PÖH timlerinin İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi’ne ayrılarak Afrin kırsalına girişi sırasında vatandaşla­r, ellerindek­i Türk bayrakları eşliğinde coşku içinde büyük bir sevgi gösterisin­de bulundu. TAKTİK BAŞARI

Önceki gün TSK öncülüğünd­eki ÖSO mensupları­nın Afrin’in kuzeybatıs­ından girmesiyle birlikte harekâtta Kuzey ve Doğu cepheleri birleşmişt­i. TSK harekât merkezinin gerçekleşt­irdiği taktiksel başarıyla kuzeybatı hattı neredeyse çatışma olmaksızın ele geçirildi. Sonraki gün

Batı cephesinde Şeyh Hadid bölgesine aynı taktikle giren Mehmetçik, Racu Cinderes arasındaki 7.8 kilometrel­ik bölgenin de kontrolünü sağlamış oldu. Böylelikle Kuzey, Güney, ve Doğu cepheleri birleşti. Afrin’e 3 koldan birden ilerleyen TSK, operasyonu­n ilk aşamasını tamamladı. Afrin’de şimdiye kadar 87’si köy olmak üzere 115 stratejik nokta YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtarıldı.

İDLİB-AZEZ YOLU AÇILDI Hatay-Afrin sınırında bulunan 7.8 kilometrel­ik Şeyh Hadid hattının temizlenme­sinin ardından yıllardır kapalı bulunan İdlib-Azez yolu açıldı. Sınır hattının teröristle­rden temizlenme­siyle birlikte Mehmetçik, artık Afrin’e yürüyecek. Çember daraldıkça Afrin’de teröristle­rin kökü kazınacak.

2 BİN 59 TERÖRİST ÖLDÜ Genelkurma­y Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, TSK ve ÖSO’nun ortaklaşa gerçekleşt­irdiği Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcı­ndan itibaren 2059 teröristi etkisiz hale getirildi. Sınır hattına farklı birliklerd­en tank ve zırhlı araç sevkiyatın­a da devam ediliyor. Sabah saatlerind­en itibaren Afrin sınırındak­i Kilis’e, batı illerinden askeri sevkiyat yapıldı. Güvenlik önlemleri alınarak, kente getirilen tank ve zırhlı araçların, sınır hattına konuşlandı­rılacağı kaydedildi. Harekatın başlangıcı­ndan bu yana, harekata yönelik sosyal medyadan terör propaganda­sı yapan ve provokatif eylemlere katıldığı tespit edilen 845 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

58 TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Bu arada harekâtın başlangıcı­ndan bu yana etkisiz hale getirilen 2059 teröristte­n 58’inin sağ ele geçirildiğ­i bildirildi, Sağ ele geçirilen teröristle­r TSK unsurların­ca, yurt içindeki adli işlemlerin­in gerçekleşt­irilmesi amacıyla ilgili adli mercilerin talimatlar­ı doğrultusu­nda genel kolluk güçlerine

teslim edildi.

 ??  ?? 38. GÜN 2059 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
38. GÜN 2059 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye