Sabah

KOBİ’de yeni trend dijital ekran oldu

Dünyada ‘digital signage’ olarak bilinen, ‘Dijital Bilgilendi­rme Ekranları’ KOBİ’lerde de trend oldu. Tek merkezden yönetilebi­len ekranlar maliyetler­i yüzde 40 düşürüyor

-

Teknoloji, dünyaya açılma noktasında her ölçekteki firmaya eşit imkânlar sunuyor. Dünyada ‘digital signage’ olarak bilinen, ‘Dijital Yayın ve Bilgilendi­rme Ekranları’ bu kapsamda son dönemin en hızlı büyüyen mecraların­dan biri oldu. Matbaadan lojistiğe kadar 20 ayrı kalemde maliyet avantajı sunan dijital reklam ekranları tek bir merkezden yönetilme imkânı da sunuyor. Digital Signage, internette bulunan bulut tabanlı tek bir merkez üzerinden yönetilebi­len birçok ekran mantığına dayanıyor. Bulut tabanlı olması nedeniyle merkezi ortama tanımlanan ve dünyanın herhangi bir yerinde bulunan tanımlı bir ekrana rahatlıkla erişim sağlanıyor. Bu alanda geliştirdi­ği çözümleri 18 ülkeye satan Sistem 9 Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Akın, “Başta KOBİ’ler olmak üzere, her ölçekteki şirkete içerik yönetimini de içeren anahtar teslimi hizmetleri­mizi eşit olarak veriyoruz” dedi. Sistemin yeni nesil bir iletişim aracı olduğunu vurgulayan Akın, “LED ekranlar afiş, poster gibi baskı maliyetler­ini yüzde 40 azaltıyor”

diye ekledi.

SATIŞA ETKİSİ VAR

Ekranların sunduğu yüksek çözünürlük­lü hareketli grafik ve videoların dikkat çekip, müşterinin satın alma duygusunu teşvik ettiğini kaydeden K a a n A k ı n Akın, “Yenilikçi zengin içerikli bir tanıtım platformun­a kavuşan işletme sahibi, müşteriye sunacağı ileri teknolojiy­e sahip mağaza tasarımlar­ı sayesinde onları içeriye kolayca çekebilir” dedi. LED ekranların satışa olumlu etki yaptığını vurgulayan Akın konuyla ilgili yapılan araştırmad­an şu sonuçların çıktığını söyledi: “Toplam satış hacminde yüzde 31,8’lik yükselişe neden olurken, tekrar satın almalarda da yüzde 32,8’lik artışlar getiriyor. LED ekranlar mağaza içi trafiği yüzde 32.8 artırıyor.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye