Sabah

YPG’NİN HEZİMETİ KANDİL’İ ÇILDIRTTI

-

ZEYTİN Dalı harekâtınd­a Mehmetçik karşısında hezimete uğrayan YPG’nin durumu Kandil’deki PKK elebaşısı Murat Karayılan’ı adeta çılgına çevirdi. Karayılan, birbirleri­ni başarısızl­ıkla suçlayıp çatışan PKK ve YPG’li teröristle­rin kendi aralarında konuşmalar­ını yasakladı.

YPG’nIn =EytIn DAlı HArEkâtı’nDA MEHmEtçIk kArşısınDA Ağır kAyıplAr vErmEsI KAnDIl’DEkI PKK ElEBAşısı MurAt KArAyılAn’ı çılGınA çEvIrDI. KArAyılAn, BIrBIrlErI­nI BAşArısızl­ıklA suçlAyAn PKK vE YPG’lI tErörIstlE­rIn AFrIn IlE IlGIlI konuşmAlAr­ını yAsAklADı

Zeytin Dalı Harekâtı’nda öldürülen YPG’li terörist sayısı 2 bini aşarken, Mehmetçik karşısında hezimete uğrayan YPG’nin durumu Kandil’deki PKK elebaşısı Murat Karayılan’ı adeta çılgına çevirdi. Karayılan, birbirleri­ni başarısızl­ıkla suçlayıp, çatışan PKK ve YPG’li teröristle­rin kendi aralarında Afrin ile ilgili konuşmalar­ını yasakladı.

Türk istihbarat birimleri, PKK’lı terörist grupların kendi aralarında yaptığı telsiz konuşmalar­ını çözümledi. Telsiz konuşmalar­ına göre, Afrin’in Cinderesi bölgesine PKK’nın Kandil’den gönderdiği teröristle­r ile örgütün Suriye’deki uzantısı YPG’liler birbirleri­ni suçladı ve karşılıklı küfürleşme yaşandı.

SİLAHLAR BİLE ÇEKİLDİ Kandil’den gelen grubun başındaki ‘Azad Dersim’ kod adlı terörist ile YPG’li grubun başındaki ‘Cemal Rega’ kod adlı terörist arasındaki tartışmada silahlar çekildi ve çatışma çıktı.

Bu durum üzerine Kandil ve Türkiye kırsalında­ki terörist grupların, Kandil’deki ana telsiz olan Roj’a çağrı yaparak “Rojhat (Murat Karayılan’ın telsiz kodu) duymuyor mu olup bitenleri. Saklandıkl­arı yerden çıkmaya korkuyorla­r. Konuşmaya da mı korkmaya başladılar” diyerek zılgıt ve ıslık sesleriyle protesto ettikleri belirlendi. Afrin’de hezimete uğrayan YPG’nin durumu ve teröristle­r arasında yaşanan çatışma Kandil’de yaşayan PKK elebaşısı korkuya sevk etti. Karayılan, teröristle­rin Afrin ile ilgili konuşmalar­ını yasakladı.

KANAL DEVRE DIŞI BIRAKILDI

İstihbarat birimlerin­in geçen salı saat 06.17’de kaydedip çözümlediğ­i telsiz görüşmesin­de, Murat Karayılan adına bir açıklama yapılarak, “Afrin’de Rojova’lılarla (YPG) ilgili hem kendi aranızda hem de Roj’a çağrı yapılarak bir şey sorulması yasaklanmı­ştır. Konuşma yaparak moral bozacak davranış içinde olanlar cezalandır­ılacaktır” denildiği ortaya çıktı. Karayılan, Kandil ile Suriye’deki

YPG’liler arasında konuşmalar­ın yapıldığı kanalı da devre dışı bıraktı.

 ??  ?? SırrıBErk ARSLAN
SırrıBErk ARSLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye