Sabah

Torunu için geldi kendi kalbi durdu

Kalp ameliyatı olacak torunu ile hastaneye gelen Mustafa Yakut’un kalbi hastanede durdu. Utku bebek ve dedesi, başarılı birer ameliyatla hayata döndürülüp aynı gün taburcu edildi

- (DIT|R: Bülent DEĞERLİ - TASARıM: Nuran EKİNCİ

İstanbul’da torununun kalp ameliyatı için hastaneye gelen Mustafa Yakut, hastane girişinde kalp krizi geçirdi. Kalbi tekrar çalıştırıl­an dede, torunuyla birlikte ameliyat olup sağlığına kavuştu ve aynı gün taburcu oldu.

Utku bebeğe, henüz annesinin karnındayk­en yanlış teşhis konuldu ve gittikleri iki hekim de “Bu çocuk yaşamaz” diyerek aileye bebeği aldırmalar­ını önerdi. Büyük bir üzüntü yaşayan aile son olarak Çocuk Kardiyoloj­isi Uzmanı Prof. Dr. Ender Ödemiş’e başvurdu. Prof. Ödemiş, bebeğin kalbinde çok sayıda delik olduğunu ancak hastalığın tedavisini­n başarılı şekilde yapılabild­iği müjdesini verdi.

BÖLÜME GİRERKEN KALBİ DURDU

31 yaşındaki anne Merve Yakut Mazlum, sorunsuz geçen doğumdan bir ay sonra Utku bebeğin kalbindeki delikler için ameliyat randevusu aldı. Utku bebeğin dünyaya gelişiyle ilk kez dede ve anneanne olmanın mutluluğun­u yaşayan Mustafa ve Suzan Yakut çifti de ameliyat günü biricik torunların­ın yanında olmak istedi. Sabah erkenden İstanbul Ümraniye’den Halkalı’ya doğru yola çıktılar. Fakat Mustafa Bey kardiyoloj­i polikliniğ­ine girdikleri anda yere yığıldı. Torununun stresine kalbi dayanamamı­ştı.

73 yaşındaki Mustafa Yakut’un kalbi durmuştu. Masajla ve elektroşok­la kalbi çalıştırıl­an ve anjiyo olan Mustafa Yakut’un ana damar dahil kalbi besleyen tüm koroner damarların­da kritik derecede darlıklar ve tıkanıklık­lar olduğu anlaşıldı. Birkaç gün kalbi dinlendiri­ldikten sonra koroner bypass ameliyatı olmasına karar verildi.

 ??  ?? SAĞLIK SERVİSİ
SAĞLIK SERVİSİ
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye