Sabah

İhracatımı­zın akıncı TİM’leri

-

lkenin bekasını temin ve Türkiye’nin güvenliğin­i sınır ötesinden sağlamak için MEHmEtçIK, hayatı bahasına mücadele veriyor. Sınır ötEsI bu gayreti bizlerin de göstermesi gerektiğin­i söyleyip dururum. Mehmetçik dışında bunu yapanların başında ise IHrACAtımı­zın AKınCı TİM’lErI geliyor.

Nitekim dün açıklanan veriler, ihracatta çift haneli büyümenin sürdüğünü, 70 BIn IHrACAtçım­ızın dünyanın her yöresinde canla başla mal satmaya çalıştığın­ı gösteriyor. 14 mIlyAr $’lık aylık ciro ve %15’lIK IHrACAt artışı...

Cumhurbaşk­anı RECEp TAyyIp ErDoğAn’ın Afrika gezisinde, SEnEGAl’den açıklama yapan Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Başkanı MEHmEt BüyüKEKşI, bu kıtada yeni atılımlard­an söz ediyor. 15 yıl önce başlatılan Afrika açılımında IHrACAtçıl­Arımız HArICInDE Atılım GöstErEn BAşKAlArı da olması gerekiyor.

Önceki gün, SABAH YAzArlAr KulüBü olarak ToKyo’da kanaat önderleri, işadamları ve medyaya Türkiye’deki siyasi ve ekonomik gelişmeler­i aktardığım­ız panelde, JAponyA IlE TürKIyE ArAsınDAKI tICArEt HACmI de gündeme geldi.

Japonlar, 128 yıl önce Ertuğrul FIrKAtEynI ile başlayan dostluk ilişkisini, THY’nIn TAHrAn’DAn JAponlArın tAHlIyEsIn­I asla unutmamış ve DErIn mInnEt DuyGusu içinde bize karşı... FETÖ unsurların­ın son derece etkin olduğu ülkede artık bunlara göz açtırmıyor­uz.

Ekonomiye dair bana yöneltilen sorular, Türkiye-Japonya arasındaki ticaretin HEm yEtErsIzlI­ğInE HEm DE DEnGEsIzlI­ğInE dairdi. Yüksek gıda standartla­rı sebebiyle Japonya’ya gıda maddesi satmak, nErEDEysE ImKÂnsız ancak biz bunu başarabild­ik.

İHrACAtımı­zın AKınCılArı­nA Tokyo’dan getirdiğim mesaj, “sIzlErDEn orKInos, mAKArnA DışınDA DA mAl AlmAyA HAzırız, yEtEr KI önErI vE proJE GEtIrIn” oldu. Ben de bu isteği, ToKyo’DAn SEnEGAl’DEKI TİM BAşKAnı’na bu yazıyla iletmiş oldum. ÖNERİ-YORUM

seref oguz#sabaK com tr

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye