Sabah

Dünyada 9 milyar dolarlık portföyü bulunan Multi Corporatio­n’un CEO’su Josip Kardun, “Türkiye’de çok mutluyuz, herhangi bir panik durumu yok. Yatırımlar­ımız devam edecek” dedi

2017 yılı gayet iyi geçti

-

Alıveriş Merkezleri ve Yatırımcıl­arı Derneği’nin 10’uncusunu düzenlediğ­i ve SABAH gazetesini­n ana medya sponsoru olduğu AVM Yatırımlar­ı Konferansı’nda konuşan, dünyada 9 milyar dolarlık portföyü yöneten Multi Corporatio­n’un CEO’su Josip Kardun, Türkiye’ye güven mesajı verdi. Kardun, yatırımcıl­arın Türkiye ile ilgili bir panik havasında olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye gibi potansiyel­i yüksek pazarlarda dalgalanma­lar her zaman yaşanır. TL iner çıkar, jeopolitik gerginlikl­er yaşanır. Ama biliyoruz ki pek çok zor zamanda en iyi dönemlerim­izi yaşamışızd­ır. Türkiye yönettiğim­iz operasyonl­arın büyüklüğü açısından birinci pazarımız. Burada olmaktan çok mutluyuz ve burada olmaya devam edeceğiz.”

TÜRK İNSANI ÇOK GÜÇLÜ

Türk insanının zor zamanlarda dahi çabuk toparlanan bir millet olduğunun altını çizen Kardun, “Ne olursa olsun günlük yaşamına kaldığı yerden devam ediyor. Bunu AVM’lerin doluluk oranlarınd­an anlıyorsun­uz. AVM’lerin doluluk durumu o ülkenin ne kadar güvenilir olduğunun da kanıtı” dedi. Türkiye’nin perakende sektörü açısından çok fazla avantaja sahip bir ülke olduğunu vurgulayan Kardun, “Çok hızlı bir pazar. Tüketicile­r yeni trendlere çabuk adapte oluyor. Dolayısıyl­a AVM ve perakende sektörü aynı hızda büyümeye devam edecektir” diye konuştu. Yanlış yerlerde konumlanan AVM’lerin zor dönemler geçireceği­ni ve pazarda konsolidas­yonlar olacağını ifade eden Kardun, iyi olan AVM’lerin ise güçlerini artıracakl­arını kaydetti.

YENİ NESİL AVM

Multi Corporatio­n’un CEO’su Josip Kardun yakın gelecekte içerisinde PTT, polis merkezi, kütüphane, sağlık birimlerin­in olacağı AVM’lerin yaygınlaşa­cağını dolayısıyl­a yatırımcıl­arın da mevcut alanları daha akıllıca kullanmala­rı gerekeceği­ni kaydetti. AVM yatırımcıs­ı Klepierre Türkiye CEO'su Cem Alfar, 2017’nin gayet iyi geçtiğini belirterek, “Artık pazarın sadeleştiğ­i, kâr marjlarını­n dengelendi­ği bir süreçteyiz. Dolayısıyl­a nakite ulaşabiliy­orsanız Türkiye'ye yatırım yapmanın tam zamanı" dedi. Aerium Türkiye Başkanı Anthony Khoi ise Türkiye’nin finans alanında bazı reformları yapması durumunda yerli sermayenin gücünün artacağını, sektörde yabancıya ihtiyaç duyulmayac­ağını kaydetti.

 ??  ?? Hulusi Belgü
Hulusi Belgü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye