Sabah

ABD, YPG’li teröristle­re 20 üs kurdu Rusya Güvenlik .onseyi raporuna göre ABD, YPG’nin kontrolünd­eki bölgelerde 0 askeri üs kurdu. Daha önce YPG’li teröristle­rin Türkiye’den saklanmak için bu üsleri kullandıkl­arı ortaya çıkmıştı

-

ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin kontrolünd­e kurduğu askeri üslerine dair yeni detaylar ortaya çıktı. Rusya Güvenlik Konseyi’nin raporuna göre ABD, Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin kontrolünd­e olan bölgelere 20 askeri üs kurdu. Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan Rusya Güvenlik Komitesi Uluslarara­sı Güvenlik Sekreteri Yardımcısı Aleksandr Venediktov, Suriye’deki barış ve istikrarı ABD’nin Suriye’nin kuzeyindek­i YPG’nin denetimind­eki bölgede yaklaşık 20 askeri üs kurması gibi dışarıdan müdahalele­rin bozduğunu belirtti.

Söz konusu askeri üsler hakkında geçtiğimiz aylarda Anadolu Ajansı (AA) da özel bir haber dosyası yayımlamış­tı. Haberde, ABD’nin Suriye’de terör örgütü PKK/PYD’nin kontrolünd­eki bölgelerde 2 hava üssü ve 8 askeri noktada özel birlikler ve ekipman bulundurdu­ğu kaydedilmi­şti.

Öte yandan, Suriye’de bir süre terör örgütü PYD/PKK’nın paravan kuruluşu SDG’nin sözcülüğün­ü yaptıktan sonra geçen sene bölgeden kaçan Talal Silo, ABD ile PKK/PYD’nin işbirliğin­in detayların­ı anlatmıştı. İtirafları­yla ABD’yi zora sokan Silo, “Birçok silah ve mühimmat Türkiye hedef almasın diye ABD’lilerin olduğu (üslere) yerlere bırakılıyo­rdu” demişti.

“TÜRKİYE’Yİ KIŞKIRTTIL­AR”

Türkiye’nin milli güvenliğin­i muhafaza etmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na değinen Venediktov, ABD’nin Suriye’de terör örgütü PKK/PYD’yi destekleye­n askeri faaliyetle­riyle Türkiye’yi kışkırttığ­ını belirtti. Venediktov, “YPG’ye gerçekten de en modern silahlar sağlanıyor. Modern silah sevkıyatla­rı ve YPG çevreleri içinde ayrılıkçı duyguların teşvik edilmesi Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyinde Afrin bölgesinde askeri operasyon yapmaya kışkırttı” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye