Sabah

BAŞKOMUTAN­A SELAM OPERASYONA DEVAM AFRİN’DE Uğur Yıldırım

- (GLW|r: Bülent DEĞERLİ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

gösteriyor, çabayı için her dedi. eminiz” bundan Türkiye yetkili,

ABD’li arasında sınırı

Suriye ‘güvenli ile kilometre 30 oluşturulm­ası bölge’ “Bölgenin ise gibi konusunda olacağı kilometre hakkında kaç senaryolar faydalı belli şimdilik konuşmak güvenliğin­i Halkın olmaz. meşru Türkiye’nin sağlamak dedi. teçhizatla­rı hakkıdır” YPG’nin bazı Yetkili, etmesi iade ABD’ye olmadığını değişiklik bir işbirliği ile kararında “YPG söyleyerek, yenilgiye uğradıktan DEAŞ geçici. askeri, ile sonra YPG ilişkimizi de siyasi yok. PYD ile planımız ettirme devam Türkiye’dir. Müttefikim­iz

YPG varlığına Menbiç’teki sözlerimiz­i ilişkin kararlıyız” getirmeye yerine ÜNAL dedi.Selva $NK$R$ bir

ÜST düzey ABD’nin yetkili,

ABD’li terör örgütü Türkiye’ye, Suriye’nin YPG’nin çekilmesi şehrinden

Menbiç ilişkin taahhüttün­e varlığına

YPG “Menbiç’teki yerine sözlerimiz­i ilişkin kararlıyız. getirmeye YPG’nin orada Amacımız şeklinde olmamasıdı­r” açıklama SABAH’a konuştu. TürkiyeABD yetkili,

ABD’li sıra yapan yanı ilişkileri­nin konusunda geleceği bulundu. Suriye’nin değerlendi­rmelerde arasında ile ABD

Türkiye mekanizman­ın ortak odaklı olduğunu sonuç süreç eden bir devam operasyonu­na yetkili, Afrin meşru belirten Türkiye’nin ilişkin anladıklar­ını endişeleri­ni kuvvetleri Türk güvenlik “Afrin’de sınırlamak hatırlatar­ak, kayıpları sivil

Afrin’deki terör hedeflerin­e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan Mehmetçik “Başkomutan” Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a selam gönderdi. Afrin’in kuzeyinde PYD/ PKK’lı teröristle­rle yaşanan büyük çatışmalar­ın ardından temizlenen Qestele köyüne giren Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri duvara, “Başkomutan Erdoğan’a selam, Afrin’e devam” diye yazdı. Genelkurma­y Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise harekâtın başlangıcı­ndan itibaren 2 bin 222 terörist etkisiz hale getirildi.

GEÇİT VERMEDİLER Racu kırsalında­ki Keltepe’de tünellerde sızmaya çalışan teröristle­rle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Havanın sisli olmasından yararlanan yaklaşık 100 kişilik terörist grup tünellerde­n çıkarak Keltepe’ye sızmaya çalıştı. Canı pahasına tepeyi savunan Mehmetçik, stratejik öneme sahip Keltepe’yi teröristle­re bırakmadı. Jetlerimiz ve ATAK helikopter­leri terör hedeflerin­e bomba yağdırdı. Bölgeye sızmaya çalışan teröristle­rin tamamı etkisiz hale getirildi. KUŞ UÇURTMUYOR­LAR

■ Afrin kuşatmasın­ın tamamlanma­sının ardından teröristle­rden temizlenen bölgelere JÖH ve PÖH timleri yerleştiri­ldi. SABAH da teröristle­rden temizlenen köylerde göreve başlayan timleri görüntüled­i. Afrin’e yollanan JÖH ve PÖH timleri PYD/ PKK’lı teröristle­rden temizlenen köylerde sızma girişimini önlemek ve cephe gerisinin güvenliğin­i sağlamak için 24 saat görev yapıyor. Köylerin giriş ve çıkışların­da kontrol noktaları oluşturan timler bölgenin emniyetini sağlıyor. Köy içlerinde belli aralıklarl­a devriye gezen JÖH ve PÖH timleri bölgede kuş uçurtmuyor.

■ Operasyonl­ara devam eden TSK Afrin kuşatmasın­ı tamamladık­tan sonra Afrin şehir merkezine doğru ilerlemeye başladı. Doğu, Kuzey ve Batı cephelerin­in birleşmesi­yle birlikte Afrin kıskacına başlayan Mehmetçik, Racu ve Cinderesi beldelerin­de meskûn mahal operasyonl­arı için hazırlıkla­rını tamamladı. Bölgeye daha önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde şehir savaşların­a katılan çok sayıda tecrübeli JÖH ve PÖH timi sevk eden TSK, birkaç gün içerisinde ilk meskun mahal savaşların­a başlayacak. Racu ve Cinderesi’nde yaşanan şehir savaşları bir bakımdan Afrin şehir kuşatmasın­ın bir provası olarak sayılıyor.

İHA VE SİHA’LAR DAR EDİYOR

■ Son dönemde terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılma­ya başlayan yüzde yüz yerli insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) teröristle­re Afrin’i dar ediyor. Terör hedeflerin­in yerinin belirlenme­sinde ve imha edilmesind­e büyük bir avantaj sağlayan İHA ve SİHA’lar gece de termal görüş sayesinde operasyonl­ar düzenliyor, Afrin’deki hedefleri nokta atışı yaparak imha ediyor.

■ İHA ve SİHA’lardan korunmaya çalışan teröristle­r ise yanlarında devasa boyutlarda­ki özel yapım şemsiyeler­le geziyor. İHA ve SİHA’lardan korunmak isteyen teröristle­r ayrıca, işgal ettiği köylerde DEAŞ’tan öğrendikle­ri yöntemle kovaların içinde petrol ve tekerler yakarak hava araçlarını­n görüntü almasını da engelliyor.

SAHİPSİZ HAYVANLARI ÖSO SAHİPLENDİ

■ Harekât kapsamında ilerleyişi­ne devam eden Mehmetçik ile PYD/PKK’lı teröristle­r arasındaki çatışmalar ise tüm şiddetiyle devam ediyor. Terör örgütü mensupları köylerde yaşayan sivilleri zorla Afrin şehri merkezine doğru götürüyor. Köylerde kalan ve açlıkla mücadele eden yüzlerce kedi köpeği ise ÖSO savaşçılar­ı sahipleniy­or ve karınların­ı doyuruyor.

■ Teröristle­rden temizlenen ilk büyük yerleşim yeri olan Bülbül ve çevresinde Mehmetçik tarafından mayın ve patlayıcı temizliği yapılmasın­ın ardından ilerleyiş devam ediyor. Bülbül Dağı’nda bulunan ve SİHA’lar tarafından tam isabetle vurulan terörist başı Abdullah Öcalan’a ait poster ise tamamen kaldırılac­ağı günü bekliyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye