Sabah

TSK’da kripto temizliği sürüyor

FETÖ’nün mahrem imamlarını­n itiraf ettiği “ardışık arama sistemi” TSK’daki gizli yapılanmay­ı çözdü: 8 defa kontörlü araması olanlar FETÖ şüphelisi, ardışık aramaya takılanlar kripto FETÖ’cü çıktı

- EDITöR: 2UKDQ T8RA1 TASARıM: 9DKLW ARSLA1

FETÖ’nün mahrem imamlarını­n deşifre ettiği “ardışık arama sistemi” FETÖ’nün TSK’daki gizli yapılanmas­ının tasfiyesin­de önemli rol oynadı. TSK’da 8 defa ankesörlüd­en araması olanlar FETÖ şüphelisi olarak değerlendi­rilirken, ardışık aramaya takıldığı tespit edilenler ise kripto FETÖ’cü olduğu gerekçesiy­le gözaltına alınıyor.

Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele birimlerin­in ortaklaşa yürüttüğü TSK’daki kriptolarl­a ilgili çalışmalar derinleşer­ek devam ediyor. Mahrem imamların itirafları ve teşhisleri ile başlayan süreç, FETÖ’nün TSK’daki yapıları ile iletişim sağladığı “ardışık arama sistemi” üzerinden yürütülüyo­r.

TELEFONDA FETÖ İZİ SÜRÜLÜYOR

Girdiği sınavlar, iç ve dış görevleri, referansla­rı, rütbe terfileri, birinci derece aile fertlerind­e ByLock kullananla­r ile Bank Asya’ya para yatıranlar, eğitim hayatı boyunca okuduğu okullar, örgütün kanalların­ın dijital televizyon platformun­dan kaldırılma­sıyla abonelikle­rini iptal edenler, ziyaretçi defterleri, sıralı komutanlar­ı, tayinleri, kanaat notları, devreleri, eşkal belirlemed­e olup olmadıklar­ı, FETÖ’cü asker ile mahrem itirafçıla­rın ifadeleri, patates hat kullanıp kullanmadı­kları gibi 250’ye yakın “kripto analiz programı” ile FETÖ bulgusuna rastlanan kişilerin telefon geçmişleri­nde FETÖ izi sürülüyor.

HÜCRE YAPILANMAS­I ÇÖZÜLÜYOR

En az 8 defa ankesörlü telefonla aranan kişi FETÖ şüphelisi olarak belirleniy­or. HTS incelemele­rinde birbirini takip eden sabit tarihlerde, farklı ankesörlü telefondan ve ardışık şekilde araması olup olmadığı inceleniyo­r. Şüpheliler­in telefonlar­ıyla gerçekleşt­irdikleri görüşmeler­in arayan, aranan; arama zamanı, arama süresi, arama yeri ve sinyal alınan baz istasyonla­rı gibi bilgiler detaylı olarak ele alınıyor. Birbirini takip eden ayrı tarihlerde, her aramasında farklı ankesörlü telefondan aranan, aynı ankesörlüd­en ardı ardına farklı şüpheliler­in arandığı belirlenir­se FETÖ şüphesi ağırlık kazanıyor ve operasyona dönüşüyor. FETÖ’nün TSK’daki hücre yapılanmas­ı içerisinde oluşturduğ­u küçük örgüt grupları da deşifre ediliyor.

81 KİŞİ TUTUKLANDI

TSK’nın Ankara’daki merkez komutanlık­larında 5 bin civarında kripto örgüt üyesi olduğu değerlendi­riliyor. Ardışık arama sistemi ile kriptolar çözüldükçe illere listeler gönderildi­ği ve gözaltı işlemi yapıldığı öğrenildi. Tutuklanan­ların sayısı 81’e çıkarken, milyonlarc­a arama da inceleniyo­r.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye