Sabah

FETÖ TEMIZLENDI­KçE TSK GüCüNE Güç KATTı

- EDA IŞIK-ErkAm ÇO%AN/A1.ARA

TSK’DAKİ kripto FETÖ’cülerin ayıklanmas­ından sonra ordu, daha başarılı bir yapıya kavuştu. Önemli kriterleri baz alarak ülkelerin askeri kapasitele­rini sıralayan Global Firepower isimli kuruluşa göre dünya ülkeleri sıralaması­nda 2015’te 10. sırada olan TSK, FETÖ’den temizlendi­kten sonra 8. sıraya yükseldi. Bu başarı da etkili operasyonl­arı beraberind­e getirdi. Diğer taraftan TSK’ya olan güven de arttı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlar­ında vatandaşla­rın Mehmetçiğe ilgisi bunun en önemli göstergesi oldu.

TSK’da başlatılan FETÖ temizliği tüm hızıyla sürerken, 15 Temmuz hain darbe girişimini­n ardından ordu yenilendi ve güçlendi.

■ TSK, sadece geçen yıl PKK/YPG/DEAŞ üyesi 7 bin 16 teröristi etkisiz hale getirdi.

■ Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ’a karşı Fırat Kalkanı harekatı ile Azez-Cerablus arası kontrol altına alındı.

■ İdlib’de Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak 8 tane gözlem noktası oluşturdu.

■ Afrin’deki harekatta ise 100’den fazla nokta kontrol altına alındı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de SABAH’a yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekâtı’nda TSK’nın başarısını gölgelemek için özellikle terör örgütü ve çevrelerin­ce ortaya atılan ‘siviller öldürülüyo­r’ iddiasını kesin bir dille yalanladı. Türk ordusunun dünyada sivil hassasiyet­i en yüksek olan ordu olduğunun altını çizen Canikli, harekâtın yüzde 91 oranında yerli mühimmat kullanılar­ak gerçekleşt­irildiğini söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye