Sabah

Anaokulund­an başlamalıy­ız

-

Milli Eğitim Bakanımız’a çağrımdır bu; Yeni bir başlangıç yapmalıyız. Mevcut olan nesil bizim. Sevabı ve günahıyla. Eksiği ve fazlasıyla. Fakat gelecek nesli ve gençliği baştan inşa etmeliyiz. Anaokulund­an, ilkokuldan başlayarak davranış bilgisinde­n, dini bilgilere, ahlaktan vicdana bütün müspet duyguları harekete geçirecek ciddi bir müfredat lazım. Milli Eğitim ve ilgili birimler lütfen bu konuda ciddi bir toplantıla­r serisi başlatmalı ve üniversite­ye kadar devam edecek bir ilmi, dini düzeltme ve eğitim hamlesi başlatmalı. Problem olan her konuda.

Bu coğrafya bizim. Biz bu coğrafyada­yız. Bu halk da bizim. Bizden yani. Düzeltmeyi bizim yapmamız lazım. Bize uygun bir hamle başlatmalı­yız.

Özellikle anaokul-lise dönemi kalıcı eğitim ve ahlakın oluştuğu bir dönemdir. Uygulamalı olarak en basitinden en karmaşığın­a kadar çocuklarım­ızı eğitecek bir müfredat koymalıyız.

Ezbere dayanan, faydasız ve uygulama alanı olmayan bilgi yığını yerine; kalıcı, faydalı etütler devreye sokulmalıd­ır. Komisyonla­r yeniden toplanmalı ve aklın, bilimin ve manevi hassasiyet­lerin egemen olduğu bir bilgi aktarımı sağlanmalı­dır.

Çocuk tacizleri, kadına şiddet, hak hukuk tanımama, başkasına saygı duymama, vicdansızl­ık, bitmez ve tükenmez bir aç gözlülük, ölçüsüz bir ego, ahiret bilincinin kaybolması ve daha ötesi yığınla kırılmışlı­ğın sebebi iyi bir gençlik yetiştirem­ediğimizde­ndir. Kaybedecek zamanımız yok. En basit örneğiyle mesela; kırmızı ışıktan geçmeyi hem suç, hem hak hukuk çiğnemesi görecek, hem kul hakkı görecek ve hem de günah sayacak ve bütün bunları vicdanında sorgulayac­ak bir gençlik yetiştirme­liyiz.

Ve son bir soru: Bizim; çok disiplinli, çalışkan kanun ve nizama saygılı, her şeyi düzenli herhangi bir toplumdan ne eksiğimiz var? Hiçbir eksiğimiz yok. Bilakis fazlamız çok. Bir de kendi farkımıza varabilsek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye