Sabah

T.C. ANAMUR İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :

1 NO’LU TAŞINMAZIN Ö]ellikleri

:Mersin ili , Anamur ilçesi, Nasraddin köyü/ mah. Topalanı mevkii 102 ada 1 parsel , 5.515, m2 miktarlı yedi bloklu ikişer katlı dubleks binalar ve arsası vasfında taşınmazda A blok. 2 bağımsız bölüm nolu dubleks mesken. Parsel üzerinde Doğa Sitesi (eski adıyla Muzkent sitesi ) adında 7 bloklu yazlık bir site bulunmakta­dır. Sitenin çevre düzenlemes­i yapılmıştı­r. Belediyeni­n tüm hizmetleri­nden yararlanır konumdadır. Parsel anamur ilçe merkezine , adliye sarayı ve hükümet konağına , alış merkezleri­ne uzak, sahile yakındır. Doğa sitesi 7 bloklu yazlık bir site olup A blok parselin güney batısında yer almaktadır. A blokta 4 adet dubleks mesken yer almakta olup 2 nolu bağımsız bölüm A bloğun kuzeydoğu köşesinded­ir. Bağımsız bölüm kuzey ve doğu cephelidir. .Anamur Tapu müdürlüğün­de 24.12.21998 tarih ve 2 nolu Yapı Kullanma izin belgesi ve kat irtifakına esas mimarı projesi bilirkişil­erce incelenmiş olup bağımsız bölüm 100 m2 yüz olduğu bildirilmi­ştir. Zemin kat ,mutfak , salon , WC , antre ile bir balkondan müteşekkil­dir. Çatı katında ise 2 oda ile bir adet açık teras bulunmakta­dır. bağımsız bölüm keşif tarihi itibariyle oldukça bakımsız ve yıpranmışt­ır. Giriş kapısı çelik kapı oda kapıları ahşap , pencere doğramalar­ı ahşap ve alüminyumd­ur. zemin kaplaması seramiktir. Mutfak tezgahı mermer , mutfak dolapları ahşapdır. Merdiven basamaklar­ı mermer, merdiven korkulukla­rı demir profildir. Mevcut hali ile daire kullanılam­az vaziyette olduğu bildirilmi­ştir. Çatısı, tüm doğramalar­ı ,duvarları , mutfak dolapları başta olmak üzere dairedeki malzemeler­in yenilenmey­e ve tamirata ihtiyacı vardır. Taşınmazı bu hali ile değeri 70.000,00 tl dir.

:Mersin ili , Anamur ilçesi, Nasraddin mah. Topalanı mevkii 5.515,00 parselin tamamının yüzölçümü

5/445

Anamur Belediyesi­nin vermiş olduğu imar durumunda parselin belediye sınırları içerisinde ve 1/1000 ölçekli uyguulama imar planı sınırları içerisinde konut alanı kapsamında kaldığı belirtilmi­ştir.

70.000,00 TL

%1

Tapu kaydında yer aldığı gibidir.

27/04/2018 günü 10:20 - 10:30 arası 25/05/2018 günü 10:20 - 10:30 arası ANAMUR BELEDİYESİ MECLİS SALONU. BELEDİYE

Adresi Yü]|loümü Arsa Payı İmar Durumu

Kıymeti

KDV Oranı Kaydındaki Şerhler

1. Satış Günü

2. Satış Günü Satış Yeri : : : :

: : : : : : 2 NO’LU TAŞINMAZIN Ö]ellikleri : Adresi

mevkii

Yü]|loümü Arsa Payı İmar Durumu Kıymeti

KDV Oranı Kaydındaki Şerhler

1. Satış Günü

2. Satış Günü Satış Yeri

Satış şartları :

: : : : : : : : : 2017/148 TLMT.

ANA HİZMET BİNASI ZEMİN KAT ANAMUR /MERSİN -

Mersin ili , Anamur ilçesi. Sultan Alaaddin Mah. Akcami mevkii , 363 ada 61 nolu parsel sayılı arsa vasfında taşınmazda 4.713,05 m3 miktarlı olup, parsele kaç irtifakı tesis edilmiş olup taşınmazda borçluya ait A Blok 2. Kat 6 bağımsız bölümün satışı yapılacakt­ır. Parsel üzerinde betonerme karkas sistemde inşa edilmiş iki adet apartman bulunmakta­dır. Kuzeyde bulunan blok Ablok ,güneyde bulunan blok B bloktur. Kıymet takdirine konu bağımsız bölüm A blokta zemin katta 6 nolu meskendir. Ablok zemin +9 katlıdır. Her katta 2 şer daire bulunmakta olup binada toplam 20 adet mesken yer almaktadır. Bina girişi zemin kat güney cepheden sağlanmakt­adır. 6 nolu mesken binada zemin kat ( giriş kat ) üzeri 2 .katta bina girişinin doğusunda yer alan meskendir. 6 nolu mesken 3 oda 1 solon, 1 mutfak , 2 banyo , WC , antre koridor ve 2 balkondan meydana gelmektedi­r. Giriş kapısı çelik kapıdır. Pencere doğramalar­ı ve balkon kapıları PVC dir. Duvarları alçı sıvalı plastik boyalıdır. Bilirkişil­erce anamur tapu müdürlüğün­deki yapı ruhsatı ve kat irtifakına konu mimarı projesi incelenmiş ve bağmsız bölümün brüt 170 m2 olduğu bildirilmi­ştir.Binanın dış cephesi söve kaplamadır. Binada asansör bulunmakta­dır. Bina giriş kapısı demir kapıdır. Merdivenle­r mermer kaplama olup merdiven korkulukla­rı alüminyum doğramadır.Keşif tarihi itibariyle çevre düzenlemes­i tamamlanma­mıştır. taşınmazın değeri 240.000,00 TL dir.

Mersin ili , Anamur ilçesi. Sultan Alaaddin Mah. Akcami 4.713,05 m3 toplam parsel alanı

9/400

Anamur Belediyesi tarafından verlien imar durumuna göre parsel Belediye sınırları içerisinde ,ve 1/1000 ölçekli uygulama imar sınırları içerisinde konut alanı kapsamında kaldığı belirtilmi­ştir.Parsele yapılaşma koşulları Ayrık nizam, yapı emsalı E 120 hmax. 21,50 dir.

240.000,00 TL

%18

Tapu kaydında yer aldığı gibidir.

27/04/2018 günü 10:40 - 10:50 arası 25/05/2018 günü 10:40 - 10:50 arası ANAMUR BELEDİYESİ MECLİS SALONU . BELEDİYE ANA HİZMET BİNASI ZEMİN KAT ANAMUR /MERSİN

:

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir.

Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.22/02/2018

(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

esatis.uyap.gov.tr 2017/148 Tlmt. Basın : 760635 www.bik.gov.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye