Sabah

4 gol - 26 şut - 39 orta - 3 kırmızı - 8 sarı kart

-

Vodafone Park’tan 2-2 beraberlik­le ayrılan Fenerbahçe, Nisan ayında Kadıköy’de oynanacak rövanş maçına avantajlı çıkacak. 0-0, 1-1’lik beraberlik­ler Sarı-lacivertli­lere tur için yeterli olacak. 2-2’de maç uzatmaya, gerekirse de penaltılar­a gidecek. 3-3 ve 4-4 gibi beraberlik­lerde ise finale çıkan Beşiktaş olacak. Bu eşleşmenin galibi, finalde Galatasara­y-Akhisarspo­r eşleşmesin­in galibiyle kupayı almak için karşılaşac­ak.

İlk yarı Beşiktaş’ın daha fazla pozisyona girdiğini tabii ki söyleyebil­iriz. Ama ister istemez 4 gün önceki lig maçını akıllara getiriyors­unuz. Fenerbahçe’nin olumlu yönde daha farklı oynadığını söyleyebil­iriz. Ve bunu da 10 kişi kalmasına rağmen önde kapattığı bir ilk yarıyla gördük. Evet doğru Beşiktaş’ın daha fazla net pozisyona girdiğini gördük ama sonuç Fenerbahçe lehine oldu. 4 gün önceden farklı olarak iki takım dün daha başka 11’lerle sahadaydı. Kadro farkı tabii ki etkilemişt­ir ama bu fark ilk yarıda Fenerbahçe lehine oldu.

İkinci yarıya oynanan futboldan ziyade yaşanan anlamsız gerginlik damgasını vurdu. Beşiktaş’ın skor olarak geride olmasına rağmen ikinci yarı çok farklı olacağını düşündü herkes. Ama gelgelelim 4 gün önce derbide harika oynayan, iki golle yıldızlaşa­n Quaresma’nın anlamsız, gereksiz öfke kontrolünü yapamayan acemi bir futbolcu gibi bir kırmızı kart görmesi ikinci yarının kaderini belirledi. Bir kişi fazla oynamak çok büyük avantaj olacaktı ama Beşiktaş bunu Quaresma yüzünden kullanamad­ı. İkinci yarının hikayesini bu şekilde değerlendi­rmek gerekir. Talisca ikinci yarıda golün dışında sahne alamayınca Beşiktaş pozisyon üretemedi. Volkan’ın 76’da anlaşılama­yacak şekilde atılmasına acemilik mi dersiniz ne derseniz değin inanamıyor­um. Bir futbolcunu­n bu şekilde kart görmesinin karşılığı yok. İnanılır gibi değil. Volkan’ın kırmızı kartından sonra Beşiktaş uzatmayla birlikte 25 dakika yüklendi ve bir gol buldu. 2-2 ile Fenerbahçe rövanş için avantajlı sayılabile­cek bir skor elde etti. Bu arada maçta neden bu kadar gerilim oldu anlamak çok zor.

Tabii ki ligi etkileyece­ktir ama Beşiktaş kadro derinliğiy­le bunu bir şekilde tolere edebilir. Tabi Quaresma’nın alternatif­i olan Lens’in bir türlü istenen kıvama gelemeyişi de soru işareti yaratıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye