Sabah

Katilimizi tanıyoruz!

-

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçtiğimiz günlerde Suriye’de otuz günlük insani ateşkes etti.

Kararda özellikle rejimin sivil katliamı yaptığı Doğu Guta, Yarmuk, Fua ve Kefraya’daki kuşatmalar­ın kaldırılma­sına odaklanılı­yor.

Ne var ki Suriye deyince ABD’nin hassasiyet­i tüm dünyadan farklı.

Kararın hemen ardından kameraları­n karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’ın sözleri bunun kanıtıydı:

“Karar, 30 gün boyunca Suriye’nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye’ye, BMGK’nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumaların­ı tavsiye ederiz.”

★★★

ilan

Oysa Bayan Nauert, Türkiye içindeki kimi çevrelere de “umut” olan tavsiyesin­i kendisine saklamalıy­dı. Zira kararda ateşkes kapsamıyla ilgili şu ifadeler yer alıyordu:

“Suriye’deki DEAŞ, elKaide, Nusra Cephesi ve BMGK tarafından belirlenen diğer terörist gruplar ile bunlarla bağlantılı birey ve gruplara yönelik askeri operasyonl­arsa ateşkes kapsamı dışında...”

Ve sözü edilen

BM’nin İnsani Yardım Koordinasy­on Ofisi’nin

7 Şubat tarihli “6uriye’nin kuzeybatıs­ındaki son

·\e J|ndeU gelişmeler” konulu raporunda da, Türkiye’nin Afrin’de operasyon yaptığı PKKYPG’nin terör eylemleri ayrıntılar­ıyla sıralanıyo­r... Örgütün sivilleri canlı kalkan yapması, çocuk yaştakiler ve yaşlılar dahil Afrinliler­i zorla silahaltın­a alması, zorunlu göç, sivil katliamlar­ı vs... PKK-YPG ile ilgili tüm bu veriler, Uluslarara­sı Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ve Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) gibi kurumların raporlarıy­la da uyumlu.

★★★

ABD’nin BM’yi kalkan yapmaya çalıştığı teröristle­ri, geçtiğimiz gün 8 Türk askerini şehit ettiler. Ağır yaralıları­mız da var.

PKK-YPG’nin kullandığı silahların, tünel yaptıkları iş makineleri­nin ve hatta “istihbarat­ın” bile ABD’den gittiğini bilmeyen yok...

Bakalım, ABD Dışişleri’nin çokbilmiş sözcüleri, meşru bir taraf gibi üzerlerind­en BM kararını değerlendi­rdiği YPG’nin bu son terör eylemiyle ilgili bir açıklama yapacak mı?

Haklısınız, yapsa bile muhtemelen YPG’nin bir terör örgütü olup olmadığına dair ellerinde yeterli istihbarat olmadığını söyleyen &+3’li 6elin 6ayek Böke’den fazlasını söylemez.

PeOiK DOWinRN#VDEDK FRP WU 606 0$ \D] 7/ 0+ )DNV

 ??  ?? 0eOiK $/7,12.
0eOiK $/7,12.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye